Jocurile politice de la Caransebeș, plătite din bugetul local! Gaura de peste 3 miliarde ar putea fi acoperită de TMD!

Tribunalul Caraș-Severin a hotărât, în primă instanță, că Municipiul Caransebeș e bun de plată către societatea Teracon, în schimb, administrația locală urmând să reintre în posesia unui teren vândut cu mulți ani în urmă și pe care există riscul să crească în continuare buruieni!

Tribunalul Caraş-Severin a dat soluţie în atât de comentatul caz Teracon, o soluție care poate avea consecințe cum nu se poate mai proaste pentru oraș în cazul în care va rămâne definitivă la Curtea de Apel Timișoara.  Instanța cărășeană a respins acţiunea formulată de reclamantul Municipiul Caransebeş, prin Primar Felix Borcean, în contradictoriu cu pârâta SC Teracon SRL, ceea ce înseamnă că municipalitatea își va răscumpăra un teren cu peste 3 miliarde de lei vechi, teren pentru care în urmă cu câteva luni exista interes cert din partea societății TMD. Interes care acum nu mai e atât de sigur!

Pe scurt, primarul Felix Borcean a semnat la notar un document prin care Primăria Caransebeş se obliga să restituie suma de 331.314 lei de lei societăţii Teracon, contravaloarea terenului vândut în urmă cu mai mulți ani, dar pe care firma respectivă nu a realizat nicio investiție. SC Teracon a achitat banii pentru teren în anul 2008, iar în urmă cu doi ani Consiliul Local a aprobat revocarea, cu unanimitate de voturi, a contractului de vânzare-cumpărare. Pe motiv că nu s-ar fi respectat clauzele contractuale. În mod evident s-a ajuns în instanță. Între timp, pentru terenul în cauză a apărut interes din partea societății TMD, care dorea extinderea fabricii. Primarul Borcean a insistat atunci pentru ca municipalitatea să elibereze de îndată terenul de sarcini, fiind de acord să restituie banii pe care îi încasase de la Teracon în 2008, adică 331.314 lei. Cu toată opoziția consilierilor PSD, Borcean și-a dat acordul în scris la notar pentru ca municipalitatea să restituie acea sumă în schimbul terenului pe care de această dată l-ar fi pus la dispoziția TMD. Pentru aceiași bani, pentru noi locuri de muncă, pentru încasări mai mari la bugetul local. Consilierii PSD au vrut mai mult, au cerut vehement ca pentru recuperarea terenului de la Teracon fără să nu fie plătit vreun leu, pe motiv că firma nu a respectat clauzele contractuale. Ceea ce ar fi însemnat procese în instanță și timp. Timp pe care TMD nu-l are la dispoziție.

Strâns cu ușa, primarul Borcean a încercat să anuleze în instanță acordul pe care el și-l dăduse în fața notarului, însă Tribunalul Caraş-Severin a respins acţiunea. Mai are varianta apelului. Din cauza jocurilor politice din Consiliul Local, deocamdată câștigă doar Teracon. În schimb, orașul dă peste trei miliarde și recuperează un teren. Pe care TMD se poate extinde. Sau pe care pot să crească în continuare buruieni!