Cazul primarului Verindeanu ajunge la Comisia de la Bruxelles!

Opinia publică se declară în continuare scandalizată de revenirea lui Pavel Verindeanu în fotoliul de edil-şef al comunei Prigor după ce instanţa l-a găsit vinovat şi condamnat pentru trafic de influenţă.

Istoricul Alexandru Nemoianu a urmărit din Statele Unite ale Americii cazul primarului prins în flagrant cu o şpagă de 2.000 de euro, ceva mai puţin de jumătate din cât ar fi trebuit să primească pentru concesionarea unor terenuri în zona Semenic. Acesta a primit cu stupefacţie sentinţa Tribunalului Caraş-Severin, un an şi patru luni închisoare cu suspendare, şi a trimis pe adresa redacţiei câteva rânduri în care îşi exprimă dezamăgirea faţă de ceea ce se întâmplă în România cu un ales dovedit a fi corupt.

 ,,Stimată Redacţie,

Cu recunoştinţă vă mulţumesc pentru prezentarea exemplară a nefericitului caz Verindeanu (Prigor, CS) în paginile admirabilei Dvs. publicaţii. Vă rămân profund îndatorat în caz că veţi publica cele câteva gânduri alăturate.

În toamna lui 2013, Primarul Comunei Prigor din Caraş-Severin a fost  arestat pentru luare de mită.Vreme de două luni el a fost anchetat şi finalmente şi-a recunoscut vina. În dosarul 5941/115/2013 Tribunalul Caraş-Severin l-a condamnat la un ş patru luni de închisoare, cu suspendarea pedepsei şi interdicţia de a fi ales în funcţii publice. Pavel Verindeanu a fost anunţat că se află sub ,,încercare” pentru  aproximativ trei ani şi a fost condamnat şi la plata cheltuielilor de judecată. Apoi a fost pus în libertate. Cu uluire, locuitorii comunei l-au văzut în 10 ianuarie 2014 reapărând în clădirea Primăriei, luându-şi concediu şi anunţând că în viitor va fi ,,primar în funcţie” şi cu posibilitatea de a fi reales. Toate aceste fapte au fost corect şi exact relatate în paginile admirabilei publicaţii Express de Banat. Prefectura Caraş-Severin, care pe durata reţinerii după gratii a lui Pavel Verindeanu l-a suspendat din funcţia de primar, a declarat că nu poate face nimic. Şi, în fapt, Prefectura are dreptate. Sistemul de justiţie s-a dovedit falimentar, favorizând flagrant pe raufăcători. Se poate spune cu tristeţe că întregul proces a fost praf în ochii lumii. Conform cu aceste legi, închisoarea ,,cu suspendarea pedepsei”, sub pragul a doi ani, nu înseamnă nimic. Toate prevederile auxiliare devin la rândul lor ,,suspendate” şi deci fără efect. La capătul zilei, Pavel Verindeanu nu a suferit nimic, îşi poate vedea liniştit de afaceri, poate râde în faţa oricui. Mesajul este cel puţin dubios.

După părerea mea, tot ce s-a întâmplat cu primarul din Prigor este dovada că sistemul de justiţie este de tip mafiot şi are ca scop protejarea, sub orice formă, a celor în autoritate. Acest caz va fi  prezentat, de către subsemnatul, Comisiei de la Bruxelles şi instituţiilor judiciare ale Comunităţii Europene. Este trist că este necesară o asemenea acţiune. Dar faţă cu cele întâmplate ne putem întreba: mai este asta dreptate?!”, ne-a scris Alexandru Nemoianu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/