Cazare pentru oamenii străzii! Adăpostul de iarnă al Lugojului, reamenajat de municipalitate

Direcția de Asistență Social Comunitară din cadrul Primăriei Lugoj a încheiat un protocol de colaborare cu Poliția Locală și Spitalul Municipal „dr. Teodor Andrei” pentru pregătirea adăpostului de iarnă comunitar. Acesta va fi deschis pentru cazuri de urgență și preluarea de pe străzi a persoanelor care nu au unde să locuiască, în zilele când temperaturile scad sub limita înghețului.

Conform documentului semnat, cazarea celor aflați în dificultate se va face în aceeași locație ca în anii trecuți, pe strada Gheorghe Doja, în clădirea care aparține spitalului, lângă ambulanță.

Anul acesta vor fi disponibile 15 paturi în camere încălzite, iar programul de funcționare este de la 19.00 la 7.00. Cei care vor fi primiți în adăpost vor beneficia de o masă caldă, la ora 20.00.

De multe ori însă comportamentul celor care ajung în această locație este unul neadecvat, scandalurile și mizeria lăsată în urmă creează dificultăți personalului care se ocupă de gestionarea spațiului de cazare. Numărul celor fără adăpost a scăzut în ultimii ani, în prezent pe raza orașului fiind monitorizate doar cinci persoane, la care se adaugă cei care vin sezonier, în anumite perioade din an, din alte localități, în special foști lucrători la stâne și ferme. În ultimul an doi dintre nevoiași au fost internați cu ajutorul DASC Lugoj la căminele de bătrâni. Cei care provin din alte localități și sunt depistați în oraș pe străzi sau în anumite locuri, cum este gara CFR, sunt trimiși de polițiștii locali la adresele de domiciliu.