Cazare gratuită pentru elevii de gimnaziu care aleg Reșița! „Părinții să stea liniștiți!”

Pentru siguranța elevilor și liniștea părinților, consilierul local Mirel Sabo a pregătit un proiect de hotărâre apreciat inclusiv de primarul Nelu Popa. Toți elevii de gimnaziu, cu domiciliul în afara Reșiței, dar care aleg să studieze la o școală din municipiu vor beneficia de cazare gratuită în internatele din oraș.

Un proiect de hotărâre inițiat de consilierul Mirel Sabo a fost dezbătut în ședința Consiliului Local Reșița, care a avut loc marți. Liderul Grupului PSD din forul local a propus ca elevii din clasele V-VIII care au domiciliul în altă localitate decât Reșița, dar aleg să studieze în municipiu, să fie cazați gratuit în internatele din oraș.

De această facilitate vor beneficia toți elevii, indiferent de situația materială, cu atât mai mult cu cât în Reșița funcționează singurul liceu de arte, unde învață elevi talentați din județ.

„Acești elevi merită sprijiniți, iar părinții lor pot sta liniștiți. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta”, spune Mirel Sabo. Consilierul local mai pregătește un proiect de hotărâre pentru ședința din luna septembrie, dorindu-și ca aceiași elevi să beneficieze nominal și de masă gratuită. La ambele proiecte și-a adus aportul și viceprimarul Reșiței, Gabriel Duruț, cel care are în subordine Direcția Generală Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte.