Caz nou de coronavirus în Caraș-Severin după o lună de pauză

După mai bine de 30 de zile de pauză, în Caraș-Severin a apărut un nou caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat care lucrează la o fabrică de procesare a cărnii din județul Timiș.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de Prefectura Caraș-Severin. „Pacientul se deplasa spre locul de muncă făcând naveta, împreună cu alte 16 persoane. În urma anchetei epidemiologice, efectuate de DSP Caraş-Severin, toate aceste persoane au fost puse în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor. A fost anunţată conducerea unităţii timişene unde lucrează pacientul, precum şi autorităţile sanitare din judeţul vecin, care la rândul lor au demarat o anchetă epidemiologică”, transmite instituția cărășeană.

În prezent, omul este internat la  Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

În urma acestui nou caz de infectare, prefectul Cristian Gâfu și-a direcționat atenția spre fabricile de procesare a cărnii din Caraș-Severin, unde a cerut controale cu caracter preventiv din partea DSV și OPC.

„Deşi acest caz are provenienţa în Timiş, facem un apel către toţi cetăţenii judeţului Caraş-Severin să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pentru a reuşi să ţinem sub control această pandemie”, mai spune prefectul Cristian Gâfu.

tmc 640