În ultimii ani, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița are o evidență clară a tuturor elevilor, notele și absențele acestora fiind monitorizate prin implementarea proiectului „Catalog Electronic”, un proiect susținut de administrația publică locală de pe Valea Carașului cu scopul ca tinerii din urbe să dea tot ce e mai bun pentru a ridica ștacheta comunității în ceea ce privește nivelul de învățătură.
„În calitate de primar al orașului Oravița, m-am preocupat mereu de susținerea și încurajarea actului educațional pentru că, așa cum spunea Nelson Mandela, educația este «cea mai puternică armă pe care tinerii o pot folosi pentru a schimba lumea». La solicitarea conducerii liceului, am hotărât implementarea proiectului Catalog Electronic în procesul de învățământ, Liceul Teoretic «General Dragalina» din Oravița fiind singura școală din județ care oferă astfel de servicii gratuite elevilor și părinților. Astfel, începând din anul 2017, primăria acoperă costurile aferente acestui proiect, respectiv accesul gratuit al tuturor dascălilor, elevilor și părinților la aplicația 24edu, recunoscută de Ministerul Educației, dar am asigurat și achiziționarea echipamentelor necesare derulării proiectelor. Odată cu implementarea proiectului, au fost achiziționate 40 de laptopuri cu acces nelimitat la internet pentru toate cadrele didactice și 10 videoproiectoare. De asemenea, în martie 2017, cadrele didactice au participat la o sesiune de formare cu specialiști în tehnologie, pentru a putea face față noii provocări.”, a subliniat șeful administrației publice locale de pe Valea Carașului, Dumitru Ursu.
Dincolo de reducerea absenteismului și îmbunătățirea calității actului educativ, Catalogul Electronic le-a fost de mare ajutor elevilor în perioada suspendării cursurilor din pricina contextului epidemiologic, aplicația oferind posibilitatea postării de teme, lecții și alte materiale didactice, fapt care a permis parcurgerea materiei în condiții optime.
„În perioada suspendării cursurilor din timpul pandemiei, platformele 24edu și Microsoft Teams au fost folosite de profesori și cei 600 de elevi pentru a continua procesul educativ, chiar și de la distanță, încă din prima zi a suspendării cursurilor. Consider că în condițiile globalizării și tehnologizării tot mai accentuate a lumii, impuse de contexte economice, sociale și politice mai mult sau mai puțin favorabile, este necesar ca inclusiv școala să răspundă acestor necesități și să se adapteze noilor cerințe moderne. Implementarea catalogului electronic în cadrul Liceul Teoretic «General Dragalina» a reprezentat un pas foarte important în realizarea acestui deziderat.”, a punctat edilul-şef.
Sursa foto principal: stirileprotv.ro.