Catalogul electronic îi ține pe elevi cu burta pe carte

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Evoluția tehnologiei în secolul XXI are și reversul medaliei… pentru elevii chiulangii. Prin intermediul celor mai performante smartphone-uri și gadgeturi, la mare trend în lumea adolescenților, părinții pot monitoriza, în timp real, activitatea școlară a odraslelor, orice abatere de la învățătură fiind tot mai greu de explicat în fața celor care fac eforturi pentru un viitor cât mai strălucit al elevilor.

De aproape trei ani, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița are o evidență clară a tuturor elevilor, notele și absențele acestora fiind monitorizate prin implementarea proiectului „Catalog Electronic”, un proiect susținut de administrația publică locală de pe Valea Carașului cu scopul ca tinerii din urbe să dea tot ce e mai bun pentru a ridica ștacheta comunității în ceea ce privește nivelul de învățătură.

Despre cum a apărut această idee și cum funcționează, mai exact, monitorizarea online a elevilor, managerul instituției de învățământ, Alideia Țepeneu, a explicat pentru expressdebanat.ro: „Am avut această idee în urmă cu aproximativ trei ani de zile, idee pe care am prezentat-o Primăriei Oravița, cea care s-a ocupat de toate costurile implementării acestui proiect, întreg pachetul fiind alcătuit din 40 de laptopuri, 10 videoproiectoare, aplicație și conexiune la internet. Este unul dintre cele mai importante proiecte implementate de liceul nostru, ca măsură în vederea combaterii absenteismului. Astfel, fiecare cadru didactic notează în timp real notele și absențele elevilor atât în catalogul letric, cât și în cel electronic”.

Muzeul TM

În ceea ce-i privește pe părinți, la începutul anului școlar aceștia primesc un cod prin intermediul căruia intră în aplicație și monitorizează întreaga activitate. Atunci când elevul primește o notă sau lipsește de la școală, părintele primește notificare pe telefon. De asemenea, chiar dacă publicul țintă al acestui proiect este reprezentat de elevi, acest lucru nu înseamnă că ei nu au acces la aplicație, dar singurele informații la care tinerii pot avea acces se referă la notele obținute și numărul de absențe.

Mai mult decât atât, pe lângă monitorizare, mai completează Țepeneu, „avem și fișe de evaluare pe care le putem folosi, o bibliotecă virtuală, orar etc. Ca director sunt singura care poate vedea toate clasele, toți profesorii și toate orele”.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/