Cătălin Sfarghiu candidează pentru Primăria Săcălaz: „Vin cu experiența pentru a dezvolta comuna și a scăpa de domnia de 20 de ani a unui primar!”

usr sacalaz
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Primăria Săcălaz este dorită de Cătălin Sfarghiu. Candidatul Alianței USR-PLUS atacă actuala administrație pentru calitatea proastă a alimentării cu apă, lipsa alternativelor pentru aruncarea deșeurilor și „fluturarea” rețelelor de gaz doar înainte de alegeri.

Cătălin Sfarghiu a vorbit despre principalele probleme ale comunei și ținta echipei sale. Candidatul atacă actuala administrație pentru managementul defectuos al utilităților de bază. „Candidații Alianței USR-PLUS Săcălaz pentru Consiliul Local sunt pregătiți pe domeniile lor și vin cu experiența pentru a dezvolta comuna și a scăpa de domnia unui primar, care este de 20 de ani în funcție și un CL care este de opt ani același. Nu au ajutat cu nimic comuna, din contră, au încercat să oprească dezvoltarea comunei. Lipsa utilităților minim necesare din această comună ne-a făcut să intrăm în politică și să schimbăm fața comunei Săcălaz. Apa potabilă, gunoiul, mai bine spun lipsa coșurilor și a rampelor de conectare și rețelele de gaz, care sunt doar pe o parte a localității sunt principalele probleme”, a declarat useristul.

Situația alimentării cu apă îi nemulțumește pe membrii Alianței USR-PLUS, mai ales faptul că locatarii din Săcălaz se plâng de presiunea scăzută și mirosul apei din cauza conductei vechi. „Rețeaua de apă potabilă funcționează pe două tipuri de trasee. Traseul vechi, moștenit de pe vremea când la robinet curgea apă din puțul forat al comunei pe o țeavă ruginită din oțel, culmea și subdimensionată, care livrează apă cu mirosuri și murdară, fără presiune. Nu avem cum să facem nici măcar un banal duș la ora 20.00 într-o comună aflată la 7 km de Timișoara! Cetățenii și consumatorii care sunt pe acea conductă veche au fost transferați către Aquatim, iar în această perioadă Primăria nu a fost în stare să înlocuiască acele țevi metalice cu țevi noi din polietilenă”, a comentat Cătălin Sfarghiu. Mai mult decât atât, candidatul a dezvăluit suspiciunea unei colaborări dintre Primărie și anumite persoane sus-puse pentru a transforma terenurile arabile în terenuri intravilane după o extindere de rețea gândită fără un plan coerent: „Există suspiciunea că Primăria intenționează să facă extinderea de rețea pe trasee absurde doar ca să prindă terenuri în suprafețe mari ale căror proprietari sunt persoane fizice, cu conexiune în Primăria Săcălaz și care ar transforma terenurile arabile în terenuri intravilane cu două luni înainte de a se face aceste extinderi”.

Gestionarea deșeurilor se află pe agenda useriștilor, care spun că edilul își obligă alegătorii să curețe atât curtea cât și frontul stradal fără să le ofere o alternativă pentru aruncarea resturilor vegetale. O altă problemă este pubela care colectează mobilier vechi sau electrocasnică, însă cetățenii sunt obligați să se organizeze într-o zi de muncă pentru a depozita ceea ce vor să arunce. „Resturile vegetale venite din diverse operațiuni ar trebui, când administrezi trei sate care însumează 11.000 de locuitori, și îi obligi ca fiecare să își îngrijească atât curtea proprie cât și frontul stradal, să le oferi o alternativă prin care să se debaraseze de aceste resturi vegetale. Au fost oameni de bine din comună care au cerut în Consiliul local o bucată de teren în custodie pentru a putea aduna și a face aceste composturi. Resturile provenite dintr-o gospodărie din comună, mobilier, electrocasnice, trebuie aruncate la o pubelă destinată care nu știu dacă vine în Săcălaz de două ori pe an. Este amplasată într-o poziție fixă, staționează câteva ore într-o zi lucrătoare și locuitorii trebuie să facă în așa fel încât să își ducă obiectele voluminoase acolo”, a comentat candidatul USR-PLUS pentru Primăria Săcălaz.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În privința rețelei de gaz, Cătălin Sfarghiu denunță aleșii locali de falsitate pentru că încearcă să aglomereze racordarea locuitorilor la gaz înainte de alegeri, deși există cereri depuse de oameni încă din 2016: „Extinderea gazului în localitățile Beregsău Mare și Mic este un subiect pe care atât consilierii cât și primarul încearcă să îl facă un bun necesar locuitorilor. Chiar dacă deținem documente că cei din Gaz Vest au contractul cu Primăria la utilizarea gazelor încă din 2001, chiar dacă avem cereri din 2016 depuse de cetățeni, abia acum, înainte de alegeri, vor să le facă pe toate. Doar și doar promisiuni!”

Sursă foto: Facebook

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/