Cătălin Drulă, propus de USR pentru postul de președinte al Camerei Deputaților

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că îl va propune pe Cătălin Drulă pentru postul de președinte al Camerei Deputaților. Poziția este una disputată de PNL și USR PLUS în negocierile pe care cele două formațiuni le poartă pentru formarea viitoarei majorități guvernamentale. 

Cătălin Drulă este deputat USR PLUS de Timiș.

„Am propus mai multe soluții în zilele trecute. Acestea au fost refuzate fie de Ludovic Orban, fie de cei din PNL. Încercăm o nouă soluție, o nouă deschidere și propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților. Îi propun lui Ludovic Orban și Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri, ca exemplu de responsabilitate. Va fi un guvern serios, credibil, care nu va mai avea nevoie de comitete și comiții”, a declarat Dan Barna, citat de Radio Europa Liberă.

1000x100 (4)

Potrivit sursei citate, prin anunțul de marți, Dan Barna dă semne că ar renunța el la acest post, dar insistă ca el să aparțină USR-PLUS, dacă liberalii vor da premierul. În plus, Dan Barna cere ca el și ceilalți doi președinți de partid din coaliție, Ludovic Orban și Kelemen Hunor, să intre în viitorul guvern ca vicepremieri.

Conducerea Camerei Deputaților este în centrul neînțelegerilor în cadrul negocierilor pe care liberalii le poartă cu cei de la USR PLUS pentru formarea unei coaliții de centru-dreapta. Postul era dorit atât de Dan Barna, cât și de Ludovic Orban.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/