Cătălin Drulă acuză indolența față de proiectele de infrastructură: „Dobra, Robu, Simonis au sunat pentru proiectele astea?”

Proiectele de infrastructură importante pentru Timiș se izbesc de indolență?! Cătălin Drulă acuză primarul Timișoarei și președintele Consiliului Județean pentru lipsa de implicare în zonele de interes pentru cetățeni.

Deputatul USR de Timiș spune că autoritățile locale și județene trebuie să se implice în proiectele de infrastructură dacă vor să evite erorile de proiectare. Cătălin Drulă îl acuză pe Nicolae Robu de indolență în legătură cu planul pentru centura de sud a orașului. Useristul spune că primarul Timișoarei trebuia să monitorizeze atent situația dacă dorea să evite problemele conectate între centură și Drumul Boilor. „Este o diferență enormă când se implică Primăria și Consiliul Județean, când le pasă și sunt interesați de la faza proiectare până la cea de execuție. O indolență mai mare ca la Robu eu n-am văzut în domeniul ăsta! Robu se trezește acum, când centura sud este în execuție, că nu există niște soluții cum trebuie la Drumul Boilor sau în altă parte. Omule, unde ai fost toți anii ăștia când trebuia să te ocupi? Știe oare Robu sau Dobra că în acest moment sunt în discuții variantele de traseu ale autostrăzii cu Serbia, Timișoara-Moravița? Varianta de traseu va influența, când se va construi, fie că este peste doi, cinci sau opt ani, cum arată Timișul sau Timișoara.”, a explicat Cătălin Drulă.

Parlamentarul USR consideră că s-a implicat mai mult decât aleșii unor partide mai puternice în proiectele de interes pentru Timiș: „Eu m-am luptat pentru proiectele astea mai mult decât au făcut-o Dobra sau Robu. Fie că este vorba de drumul de legătură, m-am dus la Autoritatea pentru Protecția Mediului care nu dădea aviz, am scris la minister, am înnebunit fiecare ministru care a venit în Comisia de Transporturi. Iată, este în licitație, avea termen de depunere ieri (n.r. joi)și acum licitația este suspendată. Când am văzut că s-au depus ofertele, am sunat-o pe doamna director CNAIR să întreb ce este cu suspendarea. N-am încă un răspuns. Dobra, Robu, PNL Timiș, PSD Timiș, Simonis au sunat pentru proiectele astea? Tot eu îi trăgeam de mânecă și când eram prin Parlament, chiar dacă eram dintr-un partid de 9%, să se implice pentru proiectele de interes”.