Taxă de candidat la parlamentare

Unii dintre candidaţii la alegerile parlamentare au scăpat informaţii referitoare la taxele pe care trebuie să le plătească, dacă vor să ajungă membri în Parlamentul României.

Valoarea unei singure taxe, cea de confirmare a locului de candidat, se ridică la peste 200 de milioane de lei vechi.

Dacă vor să reprezinte judeţul Caraş-Severin în Parlamentul României, candidaţii unuia dintre partidele din Caraș-Severin trebuie să răsplătească formațiunea care îi promovează şi să depună sume serioase în bugetul organizaţiei centrale.

Totul decurge legal, astfel că, la plata taxei primesc inclusiv chitanţă pentru banii depuşi în visterie. Candidaţii spun că pot înţelege regulile de partid, mai ales că banii, odată plătiţi, le sporesc şansele să ajungă în Parlament, dacă partidul este pe val.

„Toţi am dat suma respectivă pentru că înţelegem că este nevoie să se plătească inclusiv campania electorală la nivel central, plus acţiunile pe care le organizăm şi aşa mai departe”, a declarat unul dintre candidaţi.

Pe lângă cele 225 de milioane de lei vechi, candidaţii mai trebuie să scoată bani din buzunar şi pentru propria campanie electorală, de la nivel de judeţ, astfel că, în multe cazuri suma se poate dubla.