Casieria închisă! O nouă solicitare pentru aparatură, blocată de primarul Boldea, care acuză spitalul de dispreț și proastă colaborare

Spitalul Municipal din Lugoj are nevoie de un aparat de radiografie portabil, extrem de util mai ales în această perioadă, în care este recomandabil ca pacienții să fie cât mai puțin mutați de pe o secție pe alta. Eforturile conducerii spitalului se blochează însă din nou în biroul primarului Francisc Boldea, care în continuare refuză sau întârzie diverse alocări financiare, acuzând spitalul de proastă colaborare.

Lucru pe care l-a făcut și după ultima ședință de consiliu, Francisc Boldea afirmând public: „Menționez că niciun reprezentant din conducerea Spitalului Municipal «dr. Teodor Andrei» nu a fost prezent la ședința extraordinară de consiliu de miercuri, ceea ce denotă lipsa de interes. La o zi după ședința extraordinară de consiliu, în care am alocat 613.300 lei, în dispreț față de orice mod decent de colaborare, conducerea spitalului a venit cu o nouă solicitare de 300.000 lei, lucru ce putea fi făcut înainte de ședința de miercuri”.

Trecând peste faptul că deja primarul Boldea a pierdut orice legătură cu realitatea și este evident că nu a făcut nicio rectificare prin care să aloce sume în plus spitalului, explicația solicitării este simplă. Piața de achiziție pentru aparatură este suprasolicitată în acest moment, iar aparatele sunt foarte greu de găsit.

Printr-o colaborare excelentă a managerului Erwin Floroni cu cei din conducerea Spitalului Municipal din Timișoara, spitalul din Lugoj poate cumpăra un aparat portabil de radiografie, datorită faptului că unitatea spitalicească din Timișoara va renunța la unul dintre cele două aparate comandate în favoarea Lugojului.

Deși Boldea acuză public spitalul de proastă colaborare, managerul Erwin Floroni l-a informat telefonic pe primar despre oportunitate, însă răspunsul a fost la fel de ambiguu până acum: „nu știu, să vedem, nu am bani”. Motiv pentru care directorul spitalului a făcut o adresă oficială, pe care a trimis-o la Primăria Lugoj, lucru ce l-a enervat teribil pe Francisc Boldea. Care minte senin în continuare că „Primăria Municipiului Lugoj nu are nevoie de bani de la populație și va finanța orice solicitare din partea Spitalului Municipal «Dr. Teodor Andrei», în această perioadă unică în istoria Lugojului, în care viața cetățenilor este pusă în pericol”.