Aproape 2 milioane de lei pentru două grădinițe din Reșița. Proiectele cu finanțare europeană continuă!

În plină criză generată de pandemia de Covid-19, dinspre Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest-ADR Vest vin vești bune pentru Reșița, „abonată” la proiectele cu finanțare europeană derulate pe diferite programe.

De data aceasta vorbim de două proiecte contractate pentru infrastructura de educație care are nevoie de investiții, respectiv grădiniţele PP nr. 2 şi PN nr. 3, care vor fi reabilitate şi modernizate prin #Regio-POR 2014-2020.

Primul, în valoare totală de 1.569.087 lei, din care 912.919 lei finanţare nerambursabilă, se referă la clădirea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2, de pe strada Parcului nr. 4. Aceasta va fi anvelopată termic şi consolidată, acolo unde se impune, se va înlocui tâmplăria exterioară cu tâmplărie termorezistentă, se vor reface instalaţiile şi se vor amplasa panouri solare pentru prepararea apei calde. De asemenea, sunt prevăzute mansardarea clădirii, refuncționalizarea și recompartimentarea interioară, precum şi echiparea grădiniţei cu toate dotările necesare bunei funcţionari. Perioada de implementare – 25 de luni.

Cel de-al doilea proiect privește imobilul Grădiniţei cu Program Normal nr. 3, de pe Strada Castanilor nr. 70. Sunt prevăzute consolidări, după caz, anveloparea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare, refacerea învelitorii şi a instalaţiilor, amplasarea de panouri solare, refuncționalizarea și recompartimentarea interioară, precum şi asigurarea tuturor dotărilor necesare. Valoarea totală a investiției este de 1.220.813 lei, din care 632.021 lei finanţare nerambursabilă. Durata de implementare – 27 luni.