Casierele Primăriei, la ușile rău-platnicilor!

Primarul orașului Oțelu Roșu le-a băgat în ședință pe cele trei casiere de la Serviciul de Impozite și Taxe pentru recuperarea sumelor restante de la rău-platnici. 

Luca Mălăiescu verifică lunar încasările la buget din plata impozitelor și taxelor locale, pe teren, clădiri, mașini și a amenzilor. „De exemplu, pe iunie am încasat 163.000 de lei, cam asta este media lunară, însă în septembrie încasăm mai mult pentru că este finalul semestrului II de plată. Mă gândesc la peste 300.000 de lei, așa am încasat și anul trecut, o să facem calcule și în aceste zile, pentru că am considerat ca și în 1 octombrie să se poată achita impozitele şi taxele locale aferente semestrului II al anului fiscal 2018. Pentru că 30 septembrie a picat duminică, zi nelucrătoare, s-aur considerat în termen şi plăţile efectuate în data de 1 octombrie. Eu mă bazez pe acești bani, știu că la sfârșitul lunii septembrie am în cont acest plus”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

De astăzi, 2 octombrie, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună, până la data plăţii. Pentru această informație, dar și pentru recuperarea din debite, câte o casieră merge, prin rotație, zilnic, pe teren. „La Impozite sunt trei casiere și, zilnic, prin rotație, câte una se află pe teren, alături de Poliția Locală. Noi am angajat un executor fiscal, care se ocupă de înștiințări și de notificări, deja am recuperat bani din popriri pe conturi de la persoane juridice, sume importante, de exemplu am văzut doar într-o zi o sumă de 10.000 de lei. Conform legii, facem înștiințare, în termen de 15 zile dacă nu și-a achitat datoria îi faci notificare, după alte 15 zile dacă tot nu și-a achitat datoria atunci îi faci, conform legii, poprire pe conturi, pe doar o treime din salarii, pensii, la persoane fizice, dar și la juridice pe contul firmei, iar cei care nu au nici un venit, prin hotărâre judecătorească execută muncă în folosul comunității și au fost cazuri și la noi”, ne-a menționat primarul orașului de pe Valea Bistrei.