Cascada Bigăr, locul în care la sfârșit de săptămână își dau întâlnire mii de turiști

Pe harta turistică a Caraș-Severinului stă să se nască un nou punct de atracție maximă. Bigăr, considerată ca fiind una dintre cele mai frumoase cascade naturale din lume, atrage tot mai mulți vizitatori, dornici să vadă această minune a naturii.

La sfârșit de săptămână aici își dau întâlnire mii de oameni veniți din toate colțurile țării, dar și din alte țări. În cele două parcări, precum și pe marginea drumului național, sute de autovehicule – autoturisme, microbuze și autocare venite de la sute de kilometri depărtare: Neamț, Suceava, Constanța, Ilfov, Cluj, Dolj, Alba etc.

leader board 728 x 90 px

Într-un timp foarte scurt, aici au apărut numeroși întreprinzători particulari care te îmbie cu produse tradiționale din zonă, dar și cu obiecte tradiționale ori suveniruri de tot felul. Încetul cu încetul, activitatea acestora se va transforma într-o afacere de succes, de la închirierea a celor peste 100 de locuri de parcare, până la unitățiile de alimentație publică.

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița și tot  aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45. Cascadă Bigăr se află în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B și  la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator.