Popovici reconstruiește morile de apă din Banat!

explo 1000x200

Liderul PMP Caraș-Severin, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, continuă să se implice direct în salvarea și promovarea obiectivelor turistice din Banatul Montan. După demersurile făcute pentru Semmeringul Bănățean, acum a pus mâna pe mistrie și a consolidat mai multe mori de apă de pe Valea Almăjului.

Popoivici li s-a alăturat voluntarilor Asociației „Acasă în Banat” și a participat ieri la o nouă etapă din cadrul proiectului „Salvăm Morile de Apă”, prin care zece astfel de bijuterii istorice vor fi repuse în funcțiune. Cinci astfel de mori din Șopotu Vechi, Pleșoanea, Ghețara, Nouă,  Țigănească și Moara din Pietre, au fost consolidate în cursul zile de ieri.

„Moara din Pietre, îmi place să spun, am adoptat-o. Ulterior, în semn de mulțumire pentru implicarea voluntarilor, am decis ca, împreună cu chef Marian Popovici, să gătesc pentru toți participanții. Felicitări din suflet celor implicați și mulțumesc omului care a purtat steagul României și al județului Caraș-Severin pe alte continente și care a fost întotdeauna prezent atunci când a venit vorba despre acte de caritate, gătind cu pasiunea care l-a făcut celebru. Și cum orice acțiune frumoasă are și gazde pe măsură, astăzi ne-au bucurat cu ospitalitatea lor, Iosif Velcotă și Florin Curița. Mulțumesc tuturor pentru o sâmbătă ce-mi va rămâne în suflet!”, a spus Ionuț Popovici după ce a pus mâna la conservarea unui patrimoniu ce atrage atâția turiști.

banner 970 x 250