Casa de Cultură din Oțelu Roșu are nevoie de un look nou! Banii ar putea veni prin PNRR

otelu rosu

Modernizarea clădirii în care elevii din orașul de pe Valea Bistrei desfășoară diverse activități cultural-artistice a intrat în atenția primarului Luca Mălăiescu. Edilul încearcă să obțină fonduri pentru renovarea și eficientizarea termică a obiectivului din Centrul Civic, dar și pentru sediul primăriei.

Reabilitarea energetică a Casei de Cultură și a clădirii primăriei din Oțelu Roșu se află pe masa edilului Mălăiescu. În perioada imediat următoare, proiectele vor fi depuse la Ministerul Dezvoltării pentru atragerea fondurilor necesare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Chiar dacă ambele clădiri au fost „cosmetizate” în trecut, primarul de pe Valea Bistrei spune că investițiile nu au fost suficiente, drept pentru care speră la mai mult.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Mai avem puțin de lucru la documentație. Vom depune pe PNRR proiect pentru eficientizarea energetică a Casei de Cultură. Pe exterior am renovat clădirea din bugetul local, dar pe interior mai sunt multe de făcut. Ne trebuie o centrală nouă, dar și investiții serioase pentru a nu mai exista pierderi de căldură. De altfel, eficientizarea energetică vine la pachet și cu anumite dotări pentru Casa de Cultură, deci va fi o investiție serioasă. La fel se va întâmpla și în cazul primăriei, așteptăm acum să depunem proiectele și mai vedem ce se întâmplă.”, a declarat primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

În Casa de Cultură de la Oțelu Roșu se țin ore de pian, unde sunt înscriși peste 30 de copii, dar și clase de dans sportiv și dansuri populare. Tot sub cupola clădirii din centrul orașului funcționează cinematograful și centrul de vaccinare COVID-19, deschis de autoritățile locale.

banner 970 x 250