Calea Șagului, primul culoar de mobilitate verde din Timișoara. Primăria caută proiectant

digital camera

Primăria Timișoara intenționează să transforme radical Calea Șagului. Artera va deveni în viitor, cu bani europeni, „magistrală verde”, iar în acest moment a fost lansat o licitație privind proiectarea. Investiția prevede realizarea unei benzi dedicate transportului public nepoluant. De asemenea, vor fi amenajate piste de biciclete și trotuare încadrate de spații verzi pe o lungime de trei kilometri.

Calea Șagului, una dintre cele mai importante artere din Timișoara, va fi transformată în „magistrală verde”. Concret, este vorba de primul culoar de mobilitate verde din Timișoara, care va fi realizat cu bani europeni. Un prim pas în acest sens a fost făcut recent, Primăria Timișoara lansând o licitație publică privind proiectarea pentru obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate Magistrala verde în Timișoara – B-dul 16 Decembrie 1989 – Calea Șagului”.

Lansăm primul proiect de remodelare a unei artere de circulație și transformarea ei într-un coridor multimodal. „Magistrala verde” este un culoar de mobilitate verde de trei kilometri, care va fi amenajat între Bulevardul 16 Decembrie 1989 și Calea Șagului, în integralitate – adică de la Podul Traian până la pasarela de la Shopping City, complementar carosabilului, cu atenție pentru nevoia oamenilor pentru spațiu public de calitate. Bandă dedicată transportului public local nepoluant, piste de biciclete și trotuare late, încadrate de aliniamente și spații verzi generoase vor asigura deplasarea într-un mod sigur și confortabil pentru toată lumea. Toate amenajările vor ține cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusă: persoane cu dizabilități, vârstnici, copii. Zonele pietonale vor fi dedicate activităților sociale, comerciale și de odihnă. Întreg proiectul va pune în valoare zona istorică pe care o traversează, bogată în clădiri de patrimoniu valoroase”, declara Dominic Fritz, primarul Timișoarei, în urmă cu câteva luni.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Primăria Timișoara intenționează să atragă fonduri europene pentru acest proiect, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

În ceea ce privește licitația publică privind proiectarea, valoarea estimată a contractului se ridică la aproape 360.000 euro, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 23 mai, la ora 15.00. Firma care va fi desemnată câștigătoare va avea la dispoziție zece luni pentru a realiza serviciile de proiectare.

banner 970 x 250