Blocurile din Caransebeș, încălzite cu bani europeni!

anvelopare

Blocurile de locuințe din municipiul de pe Timiș și Sebeș ar putea beneficia de o renovare energetică completă, fără contribuția financiară a proprietarilor.

La începutul lunii aprilie, la nivel național a fost lansat cel mai mare apel de proiecte, cu cea mai mare finanțare de până acum (2,82 miliarde de euro), pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Banii sunt alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar programul este gestionat de Ministerul Dezvoltării.

În cursa pentru obținerea unei finanțări europene pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe s-a înscris și Primăria Caransebeș, care a depus solicitare pentru cinci unități locative. Până la încheierea sesiunii, care va avea loc la finalul lunii aprilie, reprezentanții municipalității de pe Timiș și Sebeș susțin că vor depune solicitări pentru încă 10 blocuri.

1000x100 casa brutarului

Am depus documentația pentru 5 blocuri, situate în zona centrală a orașului, și în cartierele Balta Sărată și Pipirig. Vom mai depune proiecte pentru alte 10 unități locative, dar, momentan, suntem în analiză cu ele, pentru că avem mai multe cereri, iar pentru a întruni punctajul necesar obținerii finanțării, trebuie să îndeplinim o serie de criterii.”, spune city-managerul orașului Caransebeș, Florin Bogdea.

Depunerea proiectelor pe PNRR nu implică nicio cheltuială din partea asociațiilor de proprietari și a locatarilor, studiile fiind demarate de Primăria Caransebeș.