Casa Corpului Didactic Caraș-Severin valorifică centrele de informare și documentare din județ

ccd 2

Elevii și profesorii școlii din comuna Dognecea au fost angrenați în ateliere și workshop-uri organizate de metodiștii CCD.

Reprezentanții Casei Corpului Didactic Caraș-Severin au desfășurat, zilele trecute, la Școala Gimnazială din Dognecea, activitatea „Centrul de Informare și de Documentare – Centru de Resursă pentru Școala Incluzivă”. Aceasta s-a derulat în cadrul Centrului de Informare și de Documentare existent la nivelul unității de învățământ, pe două secțiuni: pentru elevi și pentru cadre didactice.

În prima parte a zilei, elevii Școlii Gimnaziale din Dognecea au participat la atelierele de lucru coordonate de profesorii școlii:

1. „Dă mâna prieteniei” – prof. Ileana Mut și prof. Anita Viorica Pușcașu;
2. „Caleidoscopul Toamnei” – prof. Ionela Avram, prof. Cristina Neag și prof. Cristina Ardeț;
3. „Toamna în armonie și culori” – prof. Dana Didoi și prof. Felicia Drugărin;

activitate casa corpului didactic

Activitatea a vizat deopotriva elevii și dascălii

După ce elevii au expus și prezentat produsele activității lor, cadrele didactice de la Școala Gimnazială din Dognecea au participat la două workshop-uri: „Stop abandonului școlar! – susținut de prof. metodist Carina Sîrbu și de prof. metodist Adrian Lascu, și „Strategii de integrare a copiilor/elevilor cu CES” – susținut de inspector școlar prof. Claudia Rof.

Cu acest prilej, dascălii școlii din Dognecea au fost informați și despre cursul de formare oferit gratuit de Casa Corpului Didactic, intitulat „Tratarea diferențiată a elevilor – responsabilitatea unei școli moderne”.

„La solicitarea cadrelor didactice din această școală, în perioada următoare urmează a se desfășura acest curs de formare, în vederea dezvoltării competențelor cadrelor didactice în abordarea copiilor cu CES din perspectiva educației incluzive”, spune directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, prof. Ionuț Gârtoi.

ccd 1

Premii pentru elevii participanți