Cartierul Iosefin din Timișoara, promovat printr-o expoziție foto la Viena!

explo 1000x200

Primăvara aceasta, cartierul Iosefin, unul dintre cele patru mari cartiere istorice ale Timișoarei, va fi promovat tocmai la Viena. Acest lucru va fi posibil în urma unei colaborări dintre Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei, invitată de Primăria Sectorului 8 „Josefstadt” din Viena, și Asociația Austro-Română „Austrom” din Țara Valsului.


Concret, la sediul Primăriei Sectorului 8 (Josefstadt) din Viena va avea loc o expoziție foto cu imagini din cartierul timișorean Iosefin. Expoziția va fi deschisă de primarul Josefstadt, Veronika Mickel-Göttferdt, și va rămâne pe simeze până la vară. De asemenea, în perioada martie-mai vor mai avea loc în capitala Austriei alte acțiuni de promovare a „micii Viene” din România: întrunirea anuală a Asociației Șvabilor Bănățeni, condusă de prof.  Hans Dama, și prezentarea cărții pentru copii „Poveste din Timișoara” la Biblioteca în limbi străine pentru copii.

Cartierul Iosefin își are numele de la împăratul austriac Iosif al II-lea. Anterior stăpânirii austriece, s-a numit Maierele Vechi, practic, un sat de coloniști germani, situat de o parte și de alta a Begăi. Inițial, a fost în afara cetății Timișoarei. Cât despre Josefstadt-ul vienez, este un sector din centrul capitalei Austriei.

Sursă foto: wikipedia.org