Un atelier de reparații auto din Timișoara era să se trezească cu accesul blocat! Ce s-a întâmplat?

O firmă care se ocupă de peste 25 de ani de reparații auto, inclusiv pentru mașini mari și camioane, era cât pe ce să rămână fără acces. Acest lucru s-ar fi întâmplat dacă proiectul privind un nou Plan Urbanistic Zonal pe Strada Chimiștilor ar fi fost votat în Consiliul Local Timișoara.

La ședința extraordinară de marți a CLT, pe ordinea de zi se afla și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire ansamblu clădiri comerciale şi pentru servicii, platformă parcare, amenajări exterioare, racorduri la drumuri publice”, Strada Chimiştilor nr. 2 şi 5-9, Timişoara. Concret, în curtea vechii clădiri Uniteh din zona industrială Buziaș s-ar fi blocat accesul pentru firma care activează acolo din anii 1990. Administratorul societății a venit să își spună of-ul în fața aleșilor locali.


Concret, administratorul a precizat că prin ridicarea unor noi proiecte imobiliare se bloca accesul la atelierul de reparații auto, pentru care terenul a fost cumpărat din 2023. În ceea ce privește dreptul de servitute, administratorul societății a precizat că societate a fost cumva amăgită că-l va primi, dar acesta nu a fost trecut ulterior în Cartea Funciară când s-a înregistrat achiziția terenului. Mai mult decât atât, administratorul spune că dezvoltatorul îi minte și că nu au fost chemați la dezbaterea PUZ-ului. „Dezvoltatorul ne-a mințit de șapte luni”, a precizat reprezentantul firmei cu 25 de angajați.

Primarul Robu a retras proiectul

Primarul Nicolae Robu a retras proiectul deoarece a simțit că ceva nu este în regulă, deși reprezentantul dezvoltatorului a spus că firma a fost chemată la dezbateri. „Mi se pare suspect că tocmai dânsul nu a fost chemat la dezbaterea publică. Nu este prima dată când constatăm că cei care ar fi interesați spun că nu au fost anunțați, dar pe de altă parte, se susține că s-a făcut anunțul”, a precizat edilul. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi.