Cartier de vânzare! Casele din Mondial Bocșei, evaluate între 5.000 și 15.000 de euro

cartier mondial bocsei

Municipalitatea lugojeană a finalizat procesul de evaluare a apartamentelor existente în cartierul Mondial Bocșei, după ce mai mulți proprietari au solicitat scoaterea lor la vânzare.

Întregul lot de apartamente din cartier, care se întinde pe mai multe străzi, a fost evaluat de către Primăria Lugoj la o sumă totală de 1,1 milioane de euro, cea mai mică sumă de plată fiind de 5.500 de euro, în timp ce maximul ajunge la 15.875 de euro. Vânzarea apartamentelor se va face către cei care doresc, cu precădere actualii chiriași, însă municipalitatea va stipula în contractele de vânzare obligativitatea păstrării contractelor de închiriere pe o perioadă de câțiva ani. „Facem acest lucru pentru ca, în caz că altcineva va lua apartamentul, să nu poată să îl scoată pe cel care locuiește acolo afară. Încă nu s-a stabilit procedura de licitație, lucrăm la acest lucru”, a spus primarul Claudiu Buciu.

Apartamente cam scumpe

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Deși administrația promite că în acest an vor avea loc lucrări de modernizare în cartier, acestea însemnând canalizare, trotuare și iluminat public, prețul pare destul de mare. Spre exemplu, un apartament de 52 de mp și o magazie de 9 m va costa 11.300 de euro, un apartament de 34 de mp și 2 magazii va ajunge la 8.200 de euro, în timp ce un apartament de 31 de mp și o magazie va fi 7.200 de euro. Cum este greu de crezut că toți cei care doresc achiziția apartamentelor vor dispune de aceste sume de bani, administrația locală se gândește și la o variantă de achiziție a acestora cu plata în rate.

Apartamentele disponibile pentru vânzare, 103 în total, sunt pe strada Herendeștiului 1 (rândul 1 și 2), Herendeștiului 3 (R3), Herendeștiului 5 (R5) Herendeștiului 9-11(Corpul C1 și C2) și Herendeștiului 13.

Ce se va întâmpla însă cu cei care nu au posibilitatea să cumpere aceste apartamente? Răspunsul îl oferă șeful administrației locale. „Cei care ne le cumpără vor locui în continuare cu chirie acolo. Însă cei care nu își vor achita chiria să fie siguri că vom trece la evacuarea lor”, a spus Buciu.

O situație oarecum similară se află și în cartierul Drăgan, acolo unde însă nu a fost finalizată procedura de intabulare, după care se va trece la apartamentarea clădirilor.

banner 970 x 250