Ofertă de lucru! Noi posturi de medici scoase la concurs la Spitalul Municipal din Lugoj

Unitatea sanitară lugojeană va scoate la concurs, în perioada următoare, mai multe posturi de medici, astfel încât oferta spitalului lugojean pentru pacient să fie una care să acopere mare parte din nevoile acestuia.

Spitalul Municipal din Lugoj își va diversifica gama de servicii ce vor putea fi oferite în următoarea perioadă, odată cu finalizarea concursurilor de angajare, dar și după achiziția de aparatură programată pentru acest an. Pentru moment, spitalul are nevoie de mai mulți medici în diverse specializări.

Se vrea gardă la Radiologie

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Deși toate compartimentele unde se dorește angajarea de personal sunt importante, un plus ar fi în momentul în care schema de personal de la Radiologie va fi completată cu doi medici noi, pentru care sunt disponibile posturi. „Ideea noastră este ca odată cu dotarea cu un nou tomograf și cu achiziția RMN-ului să putem să organizăm o gardă permanentă pe partea de Radiologie”, a spus primarul Claudiu Buciu. Coroborat cu angajarea a doi biologi, dintre care unul principal, la Laboratorul de Analize Medicale, spitalul va putea oferi o gamă cât mai complexă de servicii, astfel încât pacientul să nu mai fie nevoit să se deplaseze la privat pentru unele tipuri de analize sau diverse investigații de imagistică. Alte posturi ce sunt disponibile în cadrul Spitalului „dr. Teodor Andrei” sunt la Gastroenteorologie – un medic, Cardiologie – un medic și Chirurgie – un medic generalist.

Pași pentru un nou spital

Vești bune vin și în privința construirii unui nou spital la Lugoj, o investiție în valoare de peste 150 milioane de euro, al cărui deviz general este finalizat, fiind de rezolvat ultimele retușuri și la studiul de fezabilitate. Primarul Claudiu Buciu crede că în ședința din luna februarie aceste acte vor fi propuse spre aprobare Consiliului Local. „Sunt șanse foarte mari de a primi finanțarea pentru spital, iar după aprobarea documentației noi vor urgenta procedurile pentru a obține autorizațiile de construcție. Va trebui și noi să venim cu o cotă parte de 5% sau 10% din valoarea proiectului, bani ce pot fi luați din excedentul bugetar”, a spus primarul Buciu. Cum suma nu este deloc mică, există riscul ca o parte din celelalte investiții să rămână fără finanțare. Soluția, în opinia primarului Buciu, este accesarea unui credit pentru investiții. „Vom evalua starea financiară a Primăriei Lugoj și în funcție de rezultate vom ști ce trebuie să facem în privința banilor”, a mai spus primarul orașului.

banner 970 x 250