Cărășenii plătesc mai puțin pentru lemnul de foc

În contextul reducerii cotei TVA pentru lemnul de foc, de la 19 la 5%, Direcția Silvică Caraș-Severin a ieftinit lemnul de foc pentru populație, încă din luna decembrie a anului trecut.

Locuitorii județului care se încălzesc cu lemne plătesc mai puțin acum, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, măsura ieftinirii venind după reducerea cotei de TVA pentru lemnul de foc cu 14%. Ieftinirea are și o componentă de natură socială, conducerea Direcției Silvice considerând că nu este firesc ca în plină iarnă prețul lemnului de foc să crească.

„Ținând cont că în județul nostru populația se încălzește preponderent cu lemn, am considerat că nu este firesc să majorăm tariful lemnului, pentru a avea acces la această resursă cât mai mulți consumatori. Prețurile practicate de unitatea noastră pentru vânzarea directă la populație, de exemplu, pentru lemnul de fag și alte foioase tari livrat din depozite, a scăzut de la 265 la 235 lei/mc, iar la drum auto de la 190 la 168 lei/mc, ocoalele silvice practicând prețuri similare pentru acest sortiment, dar și cele mai mici din piață.”, a precizat Ion Tabugan, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Prețurile de vânzare sunt disponibile pe pagina web a RNP Romsilva (la adresa http://www.rosilva.ro/articole/preturi_lemn_foc_pentru_populatie__p_2377.htm).

banner 970 x 250