Carmen Ivanov lansează prima carte

explo 1000x200

Dedicație, profesionalism și un interes neîntrerupt pentru îmbunătățirea dicției, nu doar a studenților, ci și a tuturor celor din jurul său: câteva dintre calitățile pe care reșițeanca le demonstrează în fiecare zi de lucru cu vocea.

Carmen Ivanov nu este doar un jurnalist de excepție, un om de radio și TV pasionat, un trainer de dicție și jurnalism respectat și iubit, ci și un avocat al limbii române rostite corect, clar și nuanțat. Miile de ore în studioul de radio și TV, sutele de emisiuni realizate, zecile de proiecte de presă și public speaking duse la bun sfârșit alături de mari nume din media sunt dovada că reșițeanca nu renunță la ceea ce, în zilele noastre, a devenit o adevărată cruciadă pentru vorbirea corectă, nuanțată, și nici la efortul susținut de a corecta defectele de vorbire și de a oferi o șansă reală oricui dorește să se facă auzit, să se facă înțeles. Cartea pe care tânăra o lansează astăzi, în capitală, le oferă cititorilor ocazia, din ce în ce mai rară, de a deveni nu doar mult mai buni în vorbirea de zi cu zi sau în fața unui public, ci și oameni mai buni, din respect pentru limba pe care am primit-o.

Cine este Carmen Ivanov
Carmen Ivanov, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România, s-a născut la Reșița, oraș în care a locuit până la absolvirea liceului. Deși întreaga carieră a activat în domeniul radio și TV, facultatea pe care a absolvit-o este Dreptul și, mai mult, și-a continuat studiile cu un master în științe Penale la Universitatea de Vest, Timișoara. Și-a început cariera în jurnalism la postul Radio Contact Reșița, ca prezentator de știri. Tot la Radio Contact a realizat și primele 500 de emisiuni de divertisment, de la producții de linie până la emisiuni specializate pe zona de gaming și IT. A hotărât apoi să părăsească stația locală din Reșița pentru un post de prezentator de știri la Radio București, din cadrul societății Române de Radiodifuziune, pentru ca ulterior să se mute la Radio Mix FM, în postul de coordonator de știri, iar, în paralel, a luat primul său contact cu lumea televiziunii la postul N24, unde a fost, pe rând, editor de știri, voice over și prezentator.

Realitatea TV a fost însă televiziunea emblemă pentru Carmen Ivanov, acolo unde a ocupat funcțiile de editor de jurnal și senior-editor la secția de social, dar după cinci ani a părăsit televiziunea și s-a întors în radio, la City FM, în calitate de director de știri. Carmen Ivanov a fost selecționată pentru singurul sintetizator vocal din lume în limba română, creat de către o echipă din Polonia, care a căutat vocea perfectă pentru acest sintetizator. Programul a descompus în foneme vocea înregistrată inițial, iar acum recompune cuvinte, altfel spus, poate traduce cuvintele scrise în vorbe rostite și are aplicaţii multiple, de la comunicarea între persoane cu dizabilităţi, la trimiterea de e-mailuri audio.

Când a susținut primul curs
Primul curs de dicție susținut de Carmen Ivanov a fost pentru un grup de prezentatori de radio din diferite posturi din București, la centrul pentru Jurnalism independent, unde a devenit trainer permanent, mai apoi alăturându-se echipei școlii de Televiziune înființate de Vlad Ionescu, unde susține, în prezent, toate cursurile de dicție și lecturarea știrilor la microfon. De asemenea, a fost trainer al școlii Radio, un proiect realizat de City FM și Fondul social european, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Alte cursuri a susținut în zona de Public Speaking și Voice Over, în cadrul MediaTraining.ro. Peste 2000 de persoane au participat în ultimii zece ani la cursurile susținute de Carmen Ivanov, trainer acreditat ANC.