Care pe care? „NU voi vota acest guvern. Nu aș putea să-mi iert această greșeală față de românii care au crezut în noi”

La scurt timp după ce senatorul Ionuț Chisăliță a anunțat că nu va vota noul guvern, șefa social-democraților cărășeni întărește spusele colegului său. Mai exact, PSD face acum opoziție și… se opune! 

În Parlament se aplică acum metoda „care pe care”. PSD boicotează orice încercare a PNL de a forma un nou guvern și, chiar înainte de a-l vedea pus pe hârtie, anunță că nu va vota executivul. Asta la doar câteva zile după ce Viorica Dăncilă declara: „Dacă într-adevăr nu vor să taie pensiile și salariile, să semneze Pactul pentru Bunăstare. Dacă semnează, noi susţinem, nu vrem ca ţara să stea în instabilitate, vrem să vină un guvern cât mai repede, un premier care să îşi formeze Cabinetul”.

Luminița Jivan, liderul PSD Caraș-Severin, bate obrazul președintelui Iohannis și liberalilor care îl susțin, subliniind că, la zile bune de la adoptarea moțiunii de cenzură, nu se mai grăbesc să numească un guvern nou.

„Sincer, în astfel de situații nici nu știu ce să mai cred. Până la urmă, Guvernul PSD nu este așa «toxic» de negocierile mai pot suferi amânare, iar guvernul «meu» aparent mai poate aștepta. Cum era aia cu «imediat înseamnă imediat»? Lucrurile stau cam așa: moțiunea menită să «salveze» România a trecut, PSD a intrat în opoziție, deci, pe scurt, s-a îndeplinit visul celor din opoziție. Dar ce se întâmplă cu formarea noului Guvern? Ce este cu atâta șovăială? Aparent nu ne pot oferi un răspuns, dar ei sunt siguri că pot guverna”, subliniază parlamentarul cărășan.

CITEȘTE ȘI: Războiul continuă! Senatorul Chisăliță nu va vota Guvernul care „se chinuie să se nască”

Așa cum a anunțat astăzi președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, PSD nu va vota noul guvern, semn că s-a schimbat perspectiva față de instabilitatea de care vorbea Viorica Dăncilă. „Despre «guvernul meu» pot spune că NU voi vota acest guvern. Nu aș putea să-mi iert această greșeală față de românii care au crezut în noi. Faceți un exercițiu de imaginație: PNL la guvernare cu prim-ministrul Ludovic Orban (cred ca m-aș putea opri aici), realizează că nu pot face față, așa că vor începe lamentările cu «greaua moștenire». Scenariu clasic. Iar mai apoi, vor începe ceea ce doar ei pot face, vor începe o perioadă de austeritate, iar cetățenii vor fi cei care vor resimți cel mai tare acest lucru. Nu aș putea să-mi iert o astfel de greșeală votând acest nou guvern”, a completat Luminița Jivan.

Într-o notă de final la fel de ironică, șefa PSD se arată convinsă că vor mai exista motive pentru ca social-democrații să arate cu degetul spre cei care și-au dorit să preia guvernarea, fără un plan exact. „Oricum, presimt că această epopee a celor din opoziție nu va lua sfârșit prea curând. To be continued!”, a completat președintele PSD Caraș-Severin.