Cărășenii se pot înscrie în Rabla Local! 18 primării au accesat programul

stiri despre programul Rabla la Timisoara

O lună au la dispoziție cărășenii pentru a face demersurile necesare în vederea casării autoturismelor cu o vechime mai mare de 15 ani.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local a debutat astăzi, 31 iulie, la ora 10.00. Înscrierea se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către Administrația Fondului de Mediu (AFM), până la 31 august, ora 16.30, sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

Rabla Local se desfășoară doar prin administrațiile publice locale, care au decis să participe în cadrul programului. La nivelul județului Caraș-Severin, Rabla Local a fost accesat de 18 unități administrativ-teritoriale. Este vorba despre patru orașe, Reșița, Caransebeș, Oravița și Anina, și 14 comune: Mehadia, Turnu Ruieni, Dalboșeț, Bozovici, Ciclova Română, Bănia, Zăvoi, Glimboca, Marga, Carașova, Eftimie Murgu, Ciudanovița, Târnova și Pojejena.

Prin acest program ar urma să fie radiate, la nivel județean, circa 1.400 de autoturisme cu o vechime mai mare de 15 ani, cele mai multe, 500 la număr, la Reșița. În ceea ce privește celelalte solicitări ale administrațiilor locale, precizăm că orașele Caransebeș și Oravița au cerut fonduri de la AFM pentru casarea a 100 de rable, Anina pentru 70, în timp ce comunele Mehadia, Turnu Ruieni, Dalboșeț, Bozovici, Ciclova Română, Bănia, Zăvoi, Marga, Carașova, Ciudanovița, Târnova și Pojejena – pentru 50 de autoturisme. Solicitări pentru un număr mai mic de mașini au venit din partea comunelor Glimboca (15 rable) și Eftimie Murgu ( 30 rable).

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul acestui program sunt detaliate pe site-ul AFM la următorul link: https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Un alt aspect important este acela că persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria pe raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au încheiat contracte de delegare, prevăzută în aplicația informatică și pe site-ul AFM.

AFM va transmite lista cu persoanele fizice înscrise către primăriile participante în cadrul programului, iar, ulterior, persoana fizică va trimite documentele, conform procedurii interne a primăriei, care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din fondul pentru mediu şi 600 lei susținuți din bugetul local).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/