Cărășenii s-au vaccinat la greu! DSP cere Ministerului Sănătății suplimentarea dozelor!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Peste 12.500 de cărășeni s-au vaccinat antigripal din 1 octombrie până acum, peste 80% dintre dozele disponibile fiind deja epuizate. Așa că reprezentanții DSP vor cere Ministerului Sănătății suplimentarea numărului de doze.

În sezonul gripal 2021, la nivelul județului Caraș-Severin s-a înregistrat un singur caz de gripă, în luna mai, la un tânăr de 31 de ani, soldat cu decesul acestuia, bilanțul fiind datorat atât vaccinării anti-COVID-19, cât și vaccinării antigripale masive. În ultimii 5 ani, interesul și adresabilitatea pacienților eligibili din grupele de risc a crescut în mod constant, dovadă și numărul redus de cazuri de gripă înregistrat la nivel de județ.

Vaccinarea antigripală pentru sezonul 2022-2023 a demarat conform planificării Ministerului Sănătății la 1 octombrie 2022 și este în plină desfășurare, până săptămâna trecută fiind administrate 12.515 doze din totalul de 15.397 de doze distribuite de către Ministerul Sănătății județului Caraș-Severin. „Am văzut că în județul Caraș-Severin multe persoane doresc să se vaccineze, fapt pentru care DSP, în urma solicitării medicilor de familie, a solicitat suplimentarea vaccinului gripal cu 3.400 de doze.”, spune directorul DSP Caraș-Severin, Dan Miloș. „Este îmbucurător faptul că, dacă într-o anumită perioadă persoanele nu se vaccinau, acum constatăm că se vaccinează tot mai multe persoane pentru a nu lua gripă.”

În 2017, în Caraș-Severin se primeau în jur de 6.000 de doze de vaccin antigripal. „Prin faptul că persoanele se vaccinează am constatat că nu mai este o îmbolnăvire atât de mare în rândul persoanelor cu risc. Îndemn pe această cale toată populația județului Caraș-Severin să se vaccineze, să meargă la medicul de familie să solicite vaccinarea antigripală.”, este mesajul transmis cărășenilor de către directorul Direcției județene de Sănătate Publică.