Cine este eleva care a reușit să obțină nota maximă la Evaluarea Națională

Dintre cei peste 2000 de elevi care au intrat anul acesta în liceele cărăşene, doar o tânără din Caraş-Severin a reuşit performanţa de a obţine media 10 la Evaluarea Naţională. Emoţiile nu au fost o problemă, ea demonstrându-şi cu tărie abilităţile pe care le are.

Chiar dacă nu a obţinut numai medii de 10 în clasele gimnaziale, Daiana Giuraşevici, de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, a trecut cu brio peste unul din cele mai dificile examene din viaţă. Şi-a lăsat emoţiile la uşă, s-a concentrat pe subiectele primite la română şi la matematică, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Tânăra a obţinut la ambele examene nota maximă, înscriindu-se astfel pe lista elevilor care au bifat nota 10 la Evaluarea Naţională. Proaspăta absolventă de gimnaziu susţine că niciodată nu şi-a sacrificat timpul liber pentru a învăţa şi că a încercat să îl gestioneze cât mai bine cu putinţă. Potrivit acesteia, nu se aştepta ca subiectele să fie atât de uşoare, pentru că înainte de capacitate se pregătea pentru ceva mult mai greu.

,,Este adevărat că m-am speriat puţin când am văzut ce rezultate au avut elevii din anii trecuţi, crezând că o să fie şi la noi la fel, dar nu a fost aşa. Subiectele au fost chiar uşoare, nu mă aşteptam. La fel cum nu m-am gândit că voi fi singura din oraş şi judeţ cu media 10 la evaluare, pentru că eu am în clasă mulţi elevi buni. Mă aşteptam să iau la ambele materii peste 9, însă nu punctajul maxim”, a declarat pentru Express de Banat Daiana Giuraşevici. Chiar dacă se poate înscrie la orice profil, tânăra s-a hotărât să continue tot la şcoala din oraşul de pe malul Dunării, la profilul matematică-informatică. Potrivit acesteia, în viitor se va îndrepta, cel mai probabil, spre medicină.

Conducerea liceului, mândră de realizările elevei

dumitru vladu

Întrucât se află la sfârşitul analizei celor două examene mari care au avut loc în această perioadă, conducerea Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” nu a ezitat să îşi spună părerea privind succesul Daianei Giuraşevici: ,,La Evaluarea Naţională, liceul nostru a avut o promovabilitate foarte bună, în jur de 77%. Pot să spun că elevii s-au prezentat în condiţii excelente, nu am avut fenomene nedorite, totul a decurs foarte bine. Lucrul care ne bucură cel mai tare este faptul că am avut plăcerea să avem singurul elev din judeţ cu media 10 la capacitate. Eleva Giuraşevici a reuşit să obţină anul acesta rezultate mai mult decât deosebite, o medie cu care va putea intra la care profil doreşte”, explică profesor Dumitru Vladu, directorul liceului din Moldova Nouă.