Concedieri anulate. Nu şi la Oţelu Roşu!

express de banat, resita, caras-severin, stiri resita, stiri caras-severin, mechel, ductil steel, combinat, uzina, luca malaiescu, stiri otelu rosu, valea bistrei, negocieri pentru cumpararea societatii

După ce ruşii i-au dat afară din combinat şi i-au lăsat şi fără salariile compensatorii, cei peste 400 de angajaţi de la Oţelu Roşu au crezut, pentru un moment, că situaţia lor se va schimba odată cu deciziile luate la Mechel Câmpia Turzii.

Sindicaliştii cărăşeni s-au bucurat prea repede când au aflat că instanţa din Cluj a anulat procedura de concediere a celor peste 140 de angajaţi disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii şi a dispus anularea preavizelor acestora. Din păcate, situaţia nu este aceeaşi şi pentru angajaţii de la Ductil Steel Oţelu Roşu pentru că, potrivit liderului de sindicat din Caraş-Severin, Victor Sabău, muncitorii de la Oţelu nu au avut motive de a contesta în instanţă acest lucru: „La noi au stipulat şi una, şi alta şi, prin urmare, nu era niciun motiv de contestat în instanţă”, explică Victor Sabău.

În ceea ce-i priveşte pe angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii, sindicalistul susţine că „la ei preavizele nu au fost făcute corect şi s-au legat de asta în instanţă. Cred că acolo e o chestiune juridică strecurată, care a fost sesizată de cineva în instanţă. Chiar dacă deciziile lor de concediere au fost anulate, asta nu înseamnă că oamenii nu vor pleca acasă”, mai adaugă Sabău. Potrivit acestuia, cel mai probabil salariaţilor le-au fost prelungite preavizele încă 20-30 de zile, dar, cu siguranţă, vor fi amânate din nou.

banner 1000 x 100 hd