UPDATE Se umflă apele în Banat!

Hidrologii au emis cod galben de inundaţii în Caraş-Severin, valabil din această seară. Autorităţile judeţene preconizează că nu vor apărea probleme grave în zonă, ele fiind pregătite pentru orice situaţie în aceste zile.

UPDATE, ora 15:50

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un nou cod de inundaţii, de data aceasta portocaliu, valabil până în jurul orei 17:00. Asăzi va ploua torenţial, cu 40 l/mp în Banat, iar vântul va avea aspect de vijelie.

UPDATE ora 13:25

Codul galben de inundaţii este valabil până mâine la ora 16:00. Astfel, în următoarele 24 de ore există risc de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe râurile Caraş, Bârzava şi Nera. Local, precipitaţiile vor fi abundente, cantităţile depăşind 20-25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

În urma şedinţei de astăzi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectură, s-au luat o serie de măsuri în ceea ce priveşte precipitaţiile anunţate şi unda de viitură care este aşteptată pe Dunăre la sfârşitul săptămânii. Prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a cerut reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă să asigure măsurile de prevenţie şi monitorizare necesare pentru a evita eventualele evenimente neplăcute şi, totodată, pentru a asigura o intervenţie eficientă în cazul producerii unor inundaţii.

Au fost transmise informări către toate localităţile din judeţ, urmând ca membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la sediile primăriilor. De asemenea, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Semenic» al Judeţului Caraş-Severin a fost activat Comandamentul Operaţional Judeţean, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea domnului Prefect”, se arată în comunicatul de presă primit de la Instituţia Prefectului.

În caraş-Severin nu vor fi probleme

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, debitul Dunării pe teritoriul judeţului Caraş-Severin măsoară 8.500 mc/secundă, cantitate care nu ridică probleme. Se preconizează că fluviul va atinge debitul maxim la intrarea în ţară în jurul datei de 16 iunie, de 10.500 mc/secundă, faţă de 11.900 mc/secundă în urmă cu o lună, când nu au fost înregistrate probleme deosebite.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/