Centrul de management al deșeurilor de la Lupac, cea mai mare problemă cu care s-a trezit pe cap Silviu Hurduzeu la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, e foarte departe de a fi pus în funcțiune! Asta înseamnă gunoaie pe străzile județului și conturi goale în primării!
Afacerea gunoaielor i-a îmbogățit pe mulți, în timp ce administrațiile locale se văd puse în imposibilitatea de a găsi soluții. De fapt, soluții ar trebui găsite pentru deschiderea deponeului ecologic de la Lupac, plătit cu multe zeci de milioane de euro de Uniunea Europeană. Numai că problemele nu sunt deloc simplu de rezolvat, iar președintele Hurduzeu nu prea are de ales. Nu i se poate imputa nimic, a preluat acest proiect cu toate problemele lui, iar acum ar putea semna cu mâna lui pentru încă o amânare. Și asta deoarece e hotărât să rezilieze contractul constructorului care n-a fost în stare să respecte standardele din proiect. Ceea ce înseamnă altă licitație, alte posibile contestații, alte termene.
„Astăzi avem o întâlnire cu operatorul, am mai avut una săptămâna trecută în care am fost nemulțumiți de anumite aspecte din soluția propusă. Am vrut să vedem dacă doresc să refacă dânșii bazinul de levigat, cel cu probleme. N-au putut da un răspuns pe loc. Dacă nu doresc să construiască ei un nou bazin de levigat, atunci vom căuta alt constructor. Legat de stația de sortare le-am solicitat să găsească o altă soluție decât cea propusă. Luăm în calcul toate variantele, inclusiv rezilierea contractului și să facem lucrările de reparații cu altă societate!”, a explicat Hurduzeu.
UPDATE, ora 16.00
„La sediul Palatului Administrativ a avut loc astăzi, 16 iulie 2019, o ședință de lucru pe tema stadiului lucrărilor la Centrul integrat de management al deșeurilor de la Lupac, care i-a adus împreună pe președintele Silviu Hurduzeu, vicepreședintele Flavius Nedelcea, arhitectul șef al județului Victor Naidan, reprezentanții proiectantului, antreprenorului și experții tehnici contractați de antreprenor. În cadrul ședinței a fost analizată soluția tehnică prezentată de antreprenor pentru lucrările de remediere la hala de sortare din cadrul CMID Lupac, avariată la finalul anului 2018. În cele ce urmează, Consiliul Județean Caraș-Severin, ca beneficiar, va solicita antreprenorului să demonstreze că soluția tehnică expusă se încadrează în costurile de operare garantate prin oferta depusă la licitație. Totodată, au mai fost discutate termenele de realizare a lucrărilor, mai exact măsurile ce se impun pentru scurtarea acestora, sens în care urmează ca forul județean să elibereze, cu celeritate, certificatul de urbanism și autorizația de construire”, ne-a transmis Serviciul Comunicare al Consiliului Județean Caraș-Severin.