Avram Iancu a adus „Schimbarea…” la Moldova Nouă

po 1000x100px (3)

Așa cum a promis, Avram Iancu s-a reîntors la Moldova Nouă, însă, de data aceasta, nu pentru a-și demonstra abilitățile de înotător, ci pentru a-și lansa volumul „Schimbarea ești tu”, la Casa de Cultură de la malul Dunării.

Cunoscut acum în întreaga lume datorită faptului că a fost protagonistul unor expediții extrem de periculoase, dar care au dus numele României pe cele mai înalte culmi, petroșăneanul Avram Iancu a simțit, pe de o parte, prin intermediul cărții să destăinuie publicului larg ce-nseamnă să călătorești atât fizic, cât și spiritual, iar, pe de altă parte, a simțit nevoia să revină la momentul de unde au plecat toate aceste lucruri: Biblioteca Municipală din Petroșani, unde acesta activează în calitate de bibliotecar și unde s-au născut toate ideile lui, materializate pe parcursul ultimilor trei ani.

Declarându-se omul care nu a așteptat ca România să facă ceva pentru el, ci invers, prin „Schimbarea ești tu” Iancu a recidivat, în sensul că și-a dorit ca acest volum să fie unul motivațional pentru concetățenii lui, având în vedere că nu o dată i-a fost dat să audă de la compatrioți că: „nu avem nicio șansă ca nație”. Constatând că nivelul de încredere al românilor, în general, este undeva la 20%-30%, Avram Iancu declara în cadrul lansării cărții de la Moldova Nouă: „Sper ca aceluia care citește această carte, nivelul încrederii să-i urce undeva la 163%”.

Cu privire la ce-nseamnă pentru Iancu reîntâlnirea cu orașul dunărean, acesta a declarat pentru expressdebanat.ro: „Eu iubesc foarte mult România și mă bucur că Moldova Nouă face parte din România. Iar mergând mai departe, este un loc special pentru mine pentru că aici am intrat în țară când am ajuns în România, după ce am înotat un fluviu și aici am avut o primire deosebit de călduroasă, cum am avut și în această zi, când am lansat și aici cartea «Schimbarea ești tu», o carte care descrie aceste călătorii extreme ale mele, dar care descrie și o călătorie spirituală transformațională pe care am trăit-o, în mod involuntar, călătorind atât de mult pe calea apelor”.

1000x200 dacus 02

Până la sfârșitul acestui an, protagonistul apelor învolburate se va ocupa doar de distribuirea cărții în țară, bucurându-se astfel de întâlnirea, la cald, cu fanii și compatrioții lui. Prin faptul că nu se caracterizează nici ca fiind un bibliotecar pur sânge, dar nici sportiv (acesta nefiind legitimat la niciun club), lui Avram Iancu îi place să vorbească despre sine ca fiind un personaj, din partea acestuia putând veni, în orice moment, o surpriză.

Înainte de a părăsi holul Casei de Cultură, acolo unde a împărțit autografe și unde s-a fotografiat cu cei veniți la prezentarea cărții, hunedoreanul a ținut să le transmită și un mesaj oamenilor din Moldova Nouă: „Eu transmit un mesaj de bine tuturor celor din Moldova Nouă, un mesaj de binecuvântare. Mă bucur că ei au acest prilej de a locui la marginea bătrânului fluviu, un lucru extraordinar! Am stat și eu la o terasă și priveam Dunărea… Părea atât de mică, dar este doar o iluzie optică. Ea este foarte mare și pe lățime”.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px