Liberalii Teodorescu și Cojocariu vor mai mulți bani în gropile de pe drumurile județene!

Consiliul Județean Caraș-Severin investește o sumă record în ultimii cinci ani în întreținerea drumurilor județene, dar chiar și așa banii sunt mult prea puțini în opinia liberalilor!

Peste 26 de milioane de lei vor înghiți gropile de pe drumurile cărășene, dar Mircea Teodorescu și Ioan Cojocariu, care au mers în teren pentru a se convinge de calitatea lucrărilor, se declară total nemulțumiți. Au concluzionat că e nevoie nu numai de mai multă atenție, ci și de mult mai mulți bani. „Domnul președinte Huruduzeu a raportat într-un stil triumfalist faptul că alocările bugetare pentru drumurile județene au crescut de la aproximativ 11 milioane de lei, în anul 2018, la 26 milioane de lei, în anul 2019. Este, într-adevăr, la prima vedere, o creștere spectaculoasă, o dublare. În fapt, reprezintă o alocare de la 2% la 4% din bugetul Consiliul Județean, buget general consolidat care se cifrează la aproximativ 100 milioane de euro. În opinia noastră, în continuare, aceste sume alocate pentru întreținerea și repararea drumurilor sunt foarte mici. Acesta este și motivul pentru care drumurile județene sunt într-o stare deplorabilă. Am atras atenția că, deși de trei ani votăm finanțări de drumuri județene, situația generală a drumurilor nu s-a îmbunătățit”, a declarat liderul Grupului PNL din Consiliul Județean, Mircea Teodorescu.

Consilierul județean le-a cerut totodată președintelui Consiliului Județean, cât și directorului de la Direcția de Drumuri Județene să se concetreze pe calitatea lucrărilor care se execută deorece ar fi inspectat câteva lucrări făcute anul trecut și acelea ar fi lăsat de dorit. „Am atras atenția să nu cumva să intre într-o gaură neagră acești bani!”, a completat Teodorescu.

Despre drumuri a vorbit și colegul său de partid și de plen, Ioan Cojocariu. În vizitele acestuia în județele învecinate, asfaltul de pe drumuri se prezintă altfel. „Parcă intenționat fac ca să ne jignească, ei fac niște drumuri de o calitate impecabilă, ca să ne jignească, efectiv. Banii pe care i-am aprobat pentru întreținerea drumurilor să se vadă la suprafață, nu în adânc, adică în gropile pe care ei tot le invocă că le fac. Eu asta doresc, foarte multă transparență și voi cere și înfințarea unei comisii care să funcționeze pe lângă cea de recepție, o comisie din partea consilierilor, care să meargă la recepțiile acestea în paralel cu comisia lor!”, a afirmat Cojocariu.

Șeful de la drumuri, Gabriel Știka, și președintele CJ, Silviu Hurduzeu, susțin că pentru a intra în rând cu lumea la capitolul drumuri, Caraș-Severinul are nevoie de investiții serioase. Bugetul județului nu permite însă decât lucrări de reparații și întreținere. Tocmai de accea mai multe drumuri județene din Caraș-Severin au fost incluse în proiecte cu finanțare guvernamentală.