Caraş-Severinul, exclus de la masa bogaţilor şi trimis în Regiunea 4, alături de Hunedoara, Gorj şi Alba!

Reforma administrativ-teritorială a României, care presupune împărţirea ţării în opt regiuni, începe să dea naştere la tot felul de dezbateri, speculaţii şi chiar au apărut câteva variante.  

Numărul regiunilor pare să fie deja bătut în cuie, după cum anunţa premierul Victor Ponta, însă graniţele lor nu au fost încă stabilite. Iniţial era în discuţie păstrarea actualelor regiuni de dezvoltare, dar în anturajul USL se vorbeşte despre un proiect care redesenează întreaga hartă administrativ-teritorială. În momentul de faţă, judeţul Caraş-Severin este inclus alături de Timiş, Arad şi Hunedoara în Regiunea Vest. Potrivit variantei USL însă, Caraş-Severinul ar trece în Regiunea 4, împreună cu Hunedoara, Gorj şi Alba, Târgu Jiu urmând a fi capitala regiunii.

La o primă vedere, această împărţire administrativ-teritorială dezavantajează clar judeţul Caraş-Severin, o regiune cu Arad şi Timiş dând speranţe cărăşenilor că şi Banatul de Munte va cunoaşte aceeaşi dezvoltare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Foto insee.ro

banner 970 x 250

Comments

 1. meee says:

  Normal, ca daca ramine Carasul in 5 Vest ce ar prinde FV? Dar macar atunci bagam pasaport la intrare in Caras-Severin, pasaportul ala care trebuia aratat la trecerea peste olt va fi la trecearea peste Timis. Daca mai cineva care se plinge ca traieste in Romania, sa-l vad ce mai zice daca ar trai in Romania si in Caras-Severin. Nimic nu ne iese noua Caradenilor

 2. @facebook-100003534886182:disqus – pentru a deveni ştire, o informaţie trebuie verificată din trei surse (excepţie publicaţii gen “Libertatea”). Nu-l cunosc pe Daniel, dar cred că a “prins” prea uşor la o ştire cu iz de senzaţional. Având în vedere că, pentru mine, este la prima greşeală îi confer circumstanţe atenuante.
  Oricum, problema regionalizării româniei va fi “subiectul anului”, fapt recunoscut chiar de către premier. A spus la un moment dat că regionalizarea se va face în 2013 sau niciodată.
  Eu afirm sus şi tare: sunt un eurosceptic. Da, integrarea în UE nu ne-a adus nimic bun, în afară de posibilitatea de a călători în toată Europa, ca cetăţeni de rangul doi. Mergeţi în Franţa, Germania, Italia şi spuneţi că sunteţi români: veţi vedea o schimbare de atitudine a interlocutorilor, şi nu în bine.
  În rest … băncile sunt străine, distribuţia de energie este înstrăinată, carburaţii sunt vânduţi de străini, lanţurile de magazine aparţin străinilor, de anul ăsta şi pământurile se vor putea înstrăina. Nu mai vorbim că, de câţiva ani, ne înstrăinăm masiv forţa de muncă. Iar regionalizarea este metoda prin care Europa (eu citesc Uniunea Sovietică Europeană) “ne bagă mortul în casă”, rupând în aşa-zise regiuni de (sub)dezvoltare statele naţionale.

  Iar pentru mine nici unul dintre acestea nu este motiv de bucurie.

 3. naspa says:

  Basescu si PDL pentru regiunea asta aveau in proiect Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara si dupa cate cunosc si USL tot in perioada aia aveau la fel.
  Ar fi cel putin o actiune de oameni prosti a celor de la USL sa faca altfel.
  Nici macar un guvern debusolat asa cum este cel de acum nu poate lua decizii atat de idioate.