După mai multe discuții și negocieri cu coordonatorii centrelor de permanență, dar și cu primarii localităților unde acestea s-au înființat și conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, centrele medicale de permanență rămân închise.
Atât cele patru care funcționează încă din anii trecuți, cât și cele trei (Anina, Iablanița și Caransebeș) care au fost inaugurate la începutul anului, și sunt pregătite să-și înceapă activitatea, rămân cu lacătul pe ușă! Se pare tocmai pentru că directorul CJAS Caraș-Severin, Mirela Zeman, nu acceptă soluția găsită de Ministerul Sănătății. Soluția venită de la București ar fi fost, spun surse din interior, semnarea contractelor de finanțare cu centrele, urmând ca la rectificarea bugetară să se aloce fonduri și să se plătească, ulterior, serviciile și medicamentele folosite până atunci.
Soluția nu este genială, dar ea a mai fost aplicată în trecut. Și tot datorită ei, se pare, am rămas ultimul județ din România unde centrele de permanență încă sunt închise. Până și Timișul a reușit să semneze contractele cu cele 46 de centre, dar în Caraș-Severin nu se vrea și se vorbește tot mai mult de muncă voluntară. Doar că medicii, prin lege, nu pot face voluntariat…