Avem centru Antidrog, dar fără personal!

Centrul de prevenire, evaluare și consiliere Antidrog Caraș Severin a rămas fără angajați. Agenția din Timiș face apel la celelalte instituții județene din cadrul ministerului pentru a găsi împreună o soluție la  această problemă.

Prezentă astăzi la Reșița cu ocazia  Colegiului Prefectural, comisarul șef Mihaela Tomiță,reprezentanta agenției naționale antidrog din Timiș, a vorbit despre activitatea desfășurată în prima jumătate a anului curent în județul nostru. Până în momentul de față în Caraș au fost implementate și sprijinite foarte multe proiecte de prevenire a consumului de droguri. Consiliul local din Reșița se numără printre puținele din țară care au finanțat astfel de proiecte. Tocmai din acest motiv ar fi păcat ca acum, la începutul unui nou an școlar, activitatea centrului județean să fie întreruptă din cauza lipsei de personal.

Făcând parte din sistemul bugetar, posturile din cadrul Agenției Naționale Antidrog sunt blocate. Din acest motiv nu se pot face angajări din afara sistemului, deși solicitări există. ”Noi credem că a identifica în cel mai scurt timp minim două persoane care pot fi transferate în interiorul ministerului către structura noastră teritorială va fi un avantaj cert, tocmai pentru a nu avea sincope și discontinuități în programele noastre de prevenire” a declarat Mihaela Tomiță.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Legat de această situație, prefectul Silviu Hurduzeu a convocat o întâlnire cu reprezentanții celorlalte instituții județene din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. ”După colegiu am avut o discuție cu doamna Tomiță și cu colegii de la poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și inspectoratul pentru situații de urgență să vedem dacă reușim să găsim o soluție în acest sens”, a precizat Hurduzeu.

Până la remedierea problemei de personal, filiala din Timiș a Agenției Naționale va suplini activitatea din Caraș Severin.

banner 970 x 250