Caransebeșul trece la un al nivel: cumpără insule ecologice digitalizate pentru depozitarea gunoiului

little caucasian girl seven years old throwing waste into recycle bin.

Municipalitatea de pe Timiș și Sebeș modernizează sistemul de colectare a deșeurilor și scapă de vechile containere din oraș.

Primăria Caransebeș cumpără 25 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, după ce proiectul depus la Administrația Fondului de Mediu a primit undă verde la finanțare.

Insulele vor fi supraterane, cu containere încasetate, fiecare având o capacitate de 1,1 metri cubi, pentru fracțiile: deșeuri biodegradabile, reziduale, deșeuri de plastic și metal, de sticlă, carton și hârtie. Noile structuri de colectare a deșeurilor vor fi digitalizate și  vor fi amplasate în zonele aglomerate ale municipiului, deservind maximum 200 de persoane fizice arondate care vor primi cartele electronice pentru acces. Datorită sistemului lor digital, insulele vor aduna și date cu privire la nivelul de colectare a deșeurilor. Altfel spus, în momentul aruncării gunoiului, caransebeșenii vor fi identificați în baza cardului de acces, iar sistemul va contoriza exact cantitatea de gunoi aruncată.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 „Am primit o veste bună de la reprezentanții Administrației Fondului de Mediu cu privire la aprobarea proiectului pentru cele 25 de insule digitalizate pe care le vom amplasa în mai multe zone din oraș. În perioada următoare vom semna contractul de finanțare pentru acest proiect care ne va permite să modernizăm sistemul de colectare al deșeurilor. Insulele vor avea cântar, care va înregistra exact cantitatea de deșeuri pe care o aruncă fiecare cetățean, pentru că vor fi interconectate cu asociațiile de proprietari.”, a spus primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

 

publicitate si promovare online banner maxagro