Ambiție! Primăria Lugoj promite un sistem de iluminat public mai inteligent… decât la sat

iluminat public

Primăria Lugoj a anunțat că anul acesta se vor derula lucrări de modernizare la sistemul de iluminat stradal, capitol la care municipiul de pe Timiș a rămas cu ani în urma comunelor învecinate.

Noul sistem de lămpi de iluminat de ultimă generație promise pentru Lugoj va beneficia și de funcții inteligente, care vor ajuta în principal la o întreținere mai eficientă și identificarea defecțiunilor prin mijloace electronice.

„Prin programele care sunt disponibile pentru reabilitarea iluminatului nocturn, anul acesta avem ca țintă înlocuirea a 65% din corpurile de iluminat de pe raza unității administrativ-teritorială. Vor fi lămpi moderne, iar sistemul va fi dotat cu senzori de avarie, care vor fi conectați la un program informatic de supraveghere și control, astfel încât vom putea înlocui lămpile care nu mai funcționează într-un interval de timp mult mai scurt. Deocamdată nu avem un termen exact pentru începerea lucrărilor, dar până la finalul acestui an două treimi din sistemul de iluminat sperăm să fie modernizat”, a explicat Bogdan Blidariu, primarul Lugojului.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

În acest proiect de modernizare sunt incluse și localitățile aparținătoare, Tapia și Măguri.

publicitate si promovare online banner maxagro