Caransebeşul se inspiră de la germani. „Şi noi vom pune în practică această idee“

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, i-a primit azi pe tinerii germani care sunt de o săptămână în vizită în municipiul de pe Timiș și Sebeș, la invitația Congregației Surorilor Franciscane.

Cei 40 de tineri, atât germani, cât și români, au ecologizat zilele trecute Parcul de agrement Teiuș, au efectuat în fiecare zi excursii tematice alături de conducătorii grupului: reprezentanți ai Parohiei Romano-Catolice „Sfântul Sebastian” din Michelstadt, Germania și Asociaţia „Ajutorul copiilor pentru viaţă” din Caransebeș, împreună cu măicuțele de la Congregația Surorilor Franciscane.

„Dacă în prima vizită am reușit acum 5 ani să ecologizăm și să renovăm spațiul de joacă de la Grădinița Germană PN 5, acum ne-am bucurat de o serie de acțiuni prin care ne-am dorit să cunoaștem România, această țară deosebit de frumoasă. Cred că tinerii s-au împrietenit, au schimbat opinii și au pus umărul la muncă cu voie bună. Cu tinerii suntem a doua oară în Caransebeș, însă am reușit să aducem pentru proiectul de întrajutorare a bătrânilor din Caransebeș «Masa pe Roţi» un număr de 17 transporturi din Germania din anul 2011 până în prezent”, ne-a declarat diaconul Volkmar Raabe din Michelstadt.

Primarul Felix Borcean a mulțumit tinerilor și coordonatorului acțiunii pentru prezența în rândul comunității din Caransebeș și a mai mulțumit pentru cadoul primit din partea oaspeților germani: un tablou care cuprinde toate clădirile importante ale orașului german:

expresb 1000x100

„M-a impresionat acest tablou și cred că și noi vom pune în practică, în viitor, această idee, pentru că și orașul nostru deține multe astfel de clădiri istorice reprezentative care pot fi cuprinse într-o astfel de panoplie”, a menționat edilul orașului.

La rândul său, Felix Borcean a înmânat tinerilor câte un cadou constând în agende reprezentative realizate cu ocazia centenarului Marii Uniri, CD-uri cu un filmuleț de prezentare realizat de tinerii din Caransebeș și Clubul Rotary, cu câțiva ani în urmă, iar la finalul întâlnirii i-a invitat pe oaspeți la o fotografie de grup în fața clădirii Primăriei Caransebeș, un obiectiv emblematic pentru urbea de pe Timiș și Sebeș, realizat de același arhitect care a întocmit planul primăriei din Viena.