Primarul Felix Borcean nu mai vrea prelungirea contractelor cu investitorii anunțați de aproape un deceniu!

Primăria Caransebeș dorește să ia măsuri împotriva așa-zișilor investitori care au cumpărat teren de la municipalitate în baza unui plan de investiții și care nu s-au mai ținut de acel plan.

Printre aceștia se numără și SC PACO LEAPEIO SRL, cu sediul în Caransebeș, care a cumpărat teren la ieșire din municipiu spre Oțelu Roșu, zona industrială, pentru a dezvolta o afacere cu depozite frigorifice, congelatoare și refrigeratoare, dar și un punct de sacrificare animale.

Societatea a rămas la stadiul de teren cumpărat de la Primărie și nu și-a respectat clauzele contractuale: de a începe construcția în termen de 1 an de la cumpărarea terenului și finalizarea ei în termen de 2 ani de la primirea autorizației de construcție și angajarea a unui număr minim de 10 muncitori. Cum Primăria a prelungit de mai multe ori termenul contractului de vânzare-cumpărare în speranța că omul de afaceri Ion Cârpaci va începe investiția, de această dată primarul Felix Borcean propune aleșilor locali în ședința de vineri, 29 iunie, proiectul de hotărâre privind respingerea cererii nr.11343/95/20.04.2018, cu privire la solicitarea de prelungire pe o perioada de 1 an, a termenului contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr.320/19.01.2011.

1000x200 dacus 02

Menționăm că SC PACO LEAPEIO SRL se află pe lista grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș, privind terenurile înstrăinate de vechea administrație publică locală pentru investiții care nu s-au mai concretizat.

publicitate si promovare online banner maxagro