Caransebeșul, pe modelul Reșiței. Viitorii angajați, pregătiți de pe băncile școlii

Primarul Caransebeșului a început o discuție informativă cu directorii liceelor tehnologice din municipiu în vederea extinderii specializărilor școlare, în funcție de solicitările agenților economici. Ideea a pornit de la propunerea organizației KolpingHaus, care promovează sistemul german atât de învățământ, cât și economic.

Primarul Felix Borcean ne-a precizat că a vorbit cu reprezentanții Kolping pentru a propune conducerilor liceelor tehnologice de a înființa și o clasă de ospătari, barmani, pentru că solicitări pe oameni calificați sunt în acest domeniu:

„Cred că lucrurile pot merge pe un făgaș bun. După ce vom avea la Caransebeș o clasă de tehnicieni în aviație la Aeroportul Caransebeș, iată că sunt și alte solicitări de a înființa și o clasă cu specializare SERVICII, adică barmani, ospătari, cameriști sau bucătari. Kolpingul chiar vine cu această propunere pe care o discut cu directorii liceelor tehnologice, să vedem care dintre licee va prelua această sarcină plăcută din anul școlar 2019 – 2020”, ne-a menționat primarul Felix Borcean.

Edilul a menționat că în acest proiect vor fi atrași toți agenții economici interesați de profesionalizarea personalului care lucrează în servicii: hotelierii, deținătorii de restaurante și localuri.