Caransebeșul, nu Reșița este al treilea oraş liber! Gelu Voican Voiculescu, contrazis de gugulanul Dan Avram!

Gelu Voican Voiculescu nu stă bine cu memoria și induce în eroare zona Banatului Montan prin declarația că Reșița este al treilea oraș liber de comunism după Timișoara și Lugoj. „Nu este adevărat, pentru adevărul istoric vă spun că orașul Caransebeș este al treilea oraș eliberat la Revoluția din 1989, în 21 decembrie, și nu Reșița, care s-a alăturat în 22 decembrie”. Afirmația aparține omului de afaceri, Dan Avram, membru în Comitetul Director al Asociației Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989.  


„Este important pentru orașul nostru… Am fost un oraș micuț, dar care ne-am ridicat câteva mii de oameni pentru a răsturna comunismul. Nici Reșița, nici Aradul nu au fost înaintea noastră! Noi nu vrem să facem o polemică în regiune, dar Caransebeșul a fost al treilea oraș”, spune Dan Avram, care mai adaugă că nu s-a primit nicio invitație la Caransebeș pentru a participa la simpozionul de la Reșița, acțiune unde invitatul de onoare Gelu Voican Voiculescu declara: „Reșița este al treilea oraș liber de comunism, în ordinea Timișoara, Lugoj, Reșița. Din acest punct de vedere, Reșița are o poziție deosebită pentru că a fost o succesiune de evenimente, care au scos în relief curajul și spiritul de sacrificiu al locuitorilor al acestui centru industrial puternic pe atunci. Şi, din acest punct de vedere, în memoria colectivă a istoriei Revoluției române, Reșița se situează pe această poziție chiar înaintea Aradului”.

„Eu spun cu răspunderea numelui. Eu am scos în stradă 150 de oameni de la IGOC, s-au alăturat alți liberi de la ICM, Ioan Mura, de la Balta Căprioru, și de la ACH Todor, au venit în centrul orașului mii de oameni. Cum poate spune Voiculescu, pe care-l cunosc, un asemenea neadevăr?!”, a mai menționat Dan Avram.

CITEŞTE ŞI: Gelu Voican Voiculescu: „Reșița este al treilea oraș liber de comunism, în ordinea Timișoara, Lugoj, Reșița… Dar cei de la Iaşi sunt precursorii Revoluţiei române!“

Revoluționarul a amintit și programul comemorării Revoluției din Decembrie 1989, ce va avea loc vineri, 21 decembrie, la Caransebeş:

„De la ora 10.00 ne vom aduna pentru câteva cuvântări la primărie, după care vom depune coroane de flori la monumentul revoluționarilor din fața primăriei și vom parcurge drumul spre Cercul Militar într-un grup organizat. Aici, la fosta Miliție, unde s-a deschis focul, se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor Revoluției și se vor depune coroane de flori de către oficialități”, a mai adăugat Dan Avram.