Caransebeșul „faultat” din nou de Guvern! Niciun leu pentru orașul natal al vicepremierului Grindeanu

caransebes
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Pentru a doua oară în ultimele șase luni, municipiul condus de Felix Borcean este scos din cărți de Guvern și lăsat fără bani, deși Caransebeșul susține financiar, printre altele, o bază SMURD care deservește mai multe județe.

În Caraș-Severin urmează să ajungă 21,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară, bani alocați zilele trecute de Guvernul condus de Nicolae Ciucă pentru 74 de unități administrativ-teritoriale, din care șase orașe și 68 de comune. Sumele au fost distribuite pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare, dar și pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fondurile Uniunii Europene.

Pe lista beneficiarilor nu se regăsesc însă municipiile Reșița și Caransebeș, dar nici comuna Topleț, cu mențiunea că orașul de pe Bârzava a primit, în urmă cu două săptămâni, de la Guvern cinci milioane de lei. Caransebeșul, în schimb, nu a primit nimic. Nici atunci, și nici acum, și nici în luna octombrie, când fostul prim-ministru Florin Cîțu trimitea în Caraș-Severin, tot din Fondul de Rezervă, aceeași sumă pe care o împarte acum și Nicolae Ciucă, de 21,5 milioane de lei.

Obișnuit să fie lăsat pe dinafară când vine vorba de împărțirea banilor în teritoriu, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, ne-a declarat că, deși nu i-ar fi stricat niște lei în plus, se va descurca, așa cum a făcut-o și până acum.

„Am ajuns în situația aia de lehamite, în care nu-ți mai vine să comentezi nimic. Probabil s-au gândit că stăm foarte bine, că suntem foarte dezvoltați și că nu avem nevoie de niciun ajutor. Eu mi-am creionat bugetul cu ideea de a nu întinde mâna. Am întins-o doar atunci când ni s-a oferit posibilitatea. Când nu, am luat lucrurile ca atare și am mers mai departe, descurcându-ne așa cum am putut. Dar poate Guvernul ne pregătește o surpriză de Anul Nou și vom primi separat.”, spune ironic Felix Borcean.

Lăsând ironia la o parte, Borcean a explicat că cei responsabili de împărțirea banilor ar fi trebuit să se gândească că primăria susține financiar un spital și un punct SMURD, care deși deservește mai multe județe, cheltuielile legate de dotarea acestuia, precum și cele cu personalul sunt suportate de comunitatea din Caransebeș.

„Facem abstracție de orice proiecte, de orice cofinanțări. Să zicem că ne descurcăm, pentru că așa ni le-am proiectat. Dar gândiți-vă că avem spitalul, a doua unitate medicală mare din județ, și punctul SMURD care se va deschide în perioada imediat următoare. Punctul SMURD este finanțat, aproape în totalitate, de Caransebeș, atât din punct de vedere al dotărilor, cât și în ceea ce privește cazarea și hrana personalului. Și în contextul acesta, sunt cheltuieli de circa 60-70 de mii de lei până la sfârșitul anului și sigur până anul viitor, până când se reglementează situația cu acest punct SMURD. Noi acolo am cumpărat laptopuri, calculatoare, frigidere, am amenajat camere, am cumpărat saltele, așternuturi, am amenajat băile, doar pe bugetul local, iar punctul acesta SMURD deservește cinci județe și totul a căzut în spatele comunității din Caransebeș. Măcar la asta să se fi gândit cei de la București.”, a mai spus Borcean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/