Caransebeșul ar putea avea prima bază sportivă construită după Revoluția din Decembrie 1989

Municipiul Caransebeș s-ar putea bucura de o bază sportivă nouă. Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, intenționează să construiască o bază de tip I în orașul de pe Sebeș și Timiș.

Aleșii locali au aprobat predarea către Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, pe bază de protocol, a unui teren de pe Strada Cernei, în suprafață de aproape 24.000 de m.p.
Obiectivul a fost introdus pe lista de sinteză a Ministerului Dezvoltării, anunță primarul Felix Borcean.

Am oferit un extras de Carte Funciară actualizat pentru terenul respectiv, terenul va fi predat pe bază de protocol către Compania Națională de Investiții. Municipiul Caransebeș se angajează să predea amplasamentul viabilizat, conform documentelor urbanistice și să asigure o suprafață de teren pentru organizarea șantierului”, precizează primarul Felix Borcean.

Valoarea estimată pentru baza sportivă de tip 1 este de 1,7 milioane de euro. CNI are în plan realizarea a 406 terenuri de sport cu o valoare estimată de aproximativ 298 milioane de euro.

Suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 13.202 mp (dimensiuni minime lungime 164m, lățime 80,5m). Baza sportivă va avea un teren sportiv de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF de 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis ce va avea dimensiunea de 20m x 40m, o clădire cu vestiare și partea administrativă, precum și o parcare pentru autoturisme și autocare.