„Caransebeșul a arătat în anii trecuți cam ca după război! Apa e scumpă și de proastă calitate!”

felix borcean

Primarul Felix Borcean e obligat să le dea explicații caransebeșenilor revoltați din cauza calității apei de la robinet, dar și a drumurilor sparte și cârpite în batjocură, deși responsabilitatea e a altcuiva!

Prezent la întâlnirea de ieri de la Consiliul Județean, la care Aquacaraș a dezvăluit noul proiect de investiții în infrastructura de apă și apă uzată, unul în valoare de 170 de milioane de euro, Borcean a solicitat ca măcar de data asta lucrările care se fac în municipiul pe care îl conduce să fie corespunzătoare și executate în termen. Totodată a cerut remedierea problemelor care trenează de atâta vreme și care le fac gugulanilor viața un calvar. „La Caransebeș, Aquacaraș a lucrat bine și foarte bine până la un moment dat. A finalizat stația de epurare, este aproape finalizată și trebuie inaugurată de vreo doi sau trei ani stația de tratare a apelor, dar exista problema aducțiunii de apă din barajul de la Zervești. Avem depuse câteva proiecte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere și suntem nevoiți să nu demarăm lucrările din cauza întârzierii în executarea proiectului Aquacaraș pe unele străzi din Caransebeș. Anul acesta avem cuprinse două străzi pentru modernizare din bugetul local, dar nu ne apucăm de ele tocmai pentru că Aquacaraș introduce acolo rețeaua de apă și canal. Dacă noi câștigăm puncte electorale cu introducerea rețelei de apă, așa cum a spus Romeo Dunca, pierdem mai multe puncte electorale din cauza acestor probleme. Pe oamenii îi interesează foarte mult și cum arată drumurile. Până acum, în Caransebeș, constructul cu care a avut contract Aquacaraș nu a lucrat deloc bine. Numai probleme am avut. Caransebeșul a arătat în anii trecuți cam ca după război!”, a reclamat primarul Felix Borcean.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Gheorghe Filipescu, directorul Aquacaraș, a recunoscut că în Caransebeș sunt probleme. Le cunoaște, sunt vechi, de dinainte să preia managementul societății de apă și canal, și a dat asigurări că va găsi soluții chiar dacă unele costisitoare. Cert este că la Caransebeș s-au îngropat în urmă cu mai mulți ani milioane de euro din bani europeni, făcându-se lucrări proaste și unele chiar fără folos. Iar asta se vede în fiecare zi, când se deschide robinetul. „Pentru că lacul este colmatat, apa este murdară în Caransebeș. Asta e marea problemă în Caransebeș! Oamenii văd apa de la robinet și eu mă chinui de ani de zile să le spun că nu Primăria furnizează apa. Dar eu trebuie să vin cu răspunsuri. Rețelele sunt și ele colmatate, nu cred că într-un timp foarte scurt uzina de apă va rezolva problema. Măcar calitatea apei să fi fost cea pe care ne-o doream. Caransebeșul e bine plasat, beneficiază de apă prin cădere, nici n-ar trebui să fie atât de scumpă. Dar apă scumpă, de proastă calitate, este inacceptabil!”, a mai explicat edilul-șef.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/