Caransebeșenii primesc 25 de milioane de lei de la Guvernul Ciucă!

Andrei_Ungur

Administratorul public al județului, Andrei Ungur, dezvăluie suma pe care urmează să o primească municipalitatea de pe Timiș și Sebeș de la Ministerul Dezvoltării, pentru modernizarea infrastructurii locale.

24,9 milioane de lei este suma care urmează să fie alocată municipiului Caransebeș prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Anunțul a fost făcut astăzi de fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Andrei Ungur, actualmente administratorul public al județului Caraș-Severin, printr-o postare pe pagina sa de socializare.

Ungur precizează că banii vor fi alocați în două tranșe pentru modernizarea infrastructurii locale. „Ca să nu mai fie loterie și anunțuri pompoase cu privire la finanțări, le spun caransebeșenilor ca prin acest program al Partidului Național Liberal, municipiul de pe Timiș și Sebeș va primi în prima etapă, de la Guvernul condus de Premierul Nicolae Ciucă, suma de 13,6 de milioane lei, pentru modernizare străzi, și în a doua etapă, suma de 11,3 de milioane lei, pentru modernizare și extindere trotuare.”, a explicat fostul secretar de stat.

Declarația lui Andrei Ungur vine în contextul în care există voci în Caraș-Severin care pun la îndoială evaluarea onestă făcută de Ministerul Dezvoltării cu privire la alocarea fondurilor către unitățile administrativ-teritoriale prin Programul „Anghel Saligny”. Ungur mai explică, de asemenea, cum a luat naștere acest program, dar și criteriile care stau la baza alocărilor bugetare.

Având în vedere că în ultimul timp apar tot felul de informații sau păreri legate de Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», vreau să aduc unele lămuriri cu privire la construcția acestui program. Acesta face parte din programul de guvernare al Partidului Național Liberal și a fost aprobat în 3 septembrie 2021 de către Guvernul de coaliție PNL-USR-UDMR (la data aceea PSD nefăcând parte din Guvern), după o muncă de analiză și documentare, făcută la Ministerul Dezvoltării, de câteva luni. Prioritățile acestui program au fost în ordine, alimentarea cu apă, sistemul de canalizare, asfaltarea drumurilor și sistemul de distribuție a gazelor, printr-un subprogram, bugetul total fiind de 50 de miliarde de lei inițial, suplimentat ulterior cu încă 15 miliarde de lei (…) Fac această precizare pentru că văd că încă sunt primari care au impresia că apartenența (sau migrația) la un partid sau altul le poate aduce finanțarea dorită, promisiuni sau scuze de acest gen neavându-și rostul într-o astfel de conjunctură, legate de Programul PNL «Anghel Saligny». Alocările financiare se fac strict pe criteriile de prioritizare, raportate de numărul locuitorilor din localitate, ordinea transmisă de administrațiile locale și alte date statistice ce țin de județ, în baza unui algoritm tehnic, fără influențe traficate sau negociate de politicieni ori partide politice.”, notează pe pagina sa de socializare liberalul Andrei Ungur.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/