Primăria Teregova investește în educație. Școlile din comună „înghit” peste 16,3 milioane de lei!

Banii sunt investiți în reabilitarea, modernizarea și dotarea a patru clădiri, iar finanțarea este obținută de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional (POR).

Patru proiecte, patru finanțări diferite, același program, POR 2014-2020, și lucrări aflate în derulare în comuna Teregova. Prima unitate de învățământ care va fi gata, din cele patru cuprinse în programul de finanțare, este școala nouă din Teregova, unde-și desfășoară activitatea elevii din ciclul gimnazial. Aici, potrivit reprezentanților administrației locale, lucrările au intrat în linie dreaptă. În derulare sunt și lucrările de la școala cu clasele I-VIII din Rusca Teregova, urmând ca în două, trei săptămâni să se cunoască și numele constructorului care se va apuca de reabilitarea și modernizarea clădirii în care-și desfășoară activitatea clasele liceale.

Sunt patru proiecte separate pe patru clădiri. Prima clădire este școala nouă din Teregova, așa cum îi spunem noi, și unde avem nivelul de învățământ gimnazial. Avem reabilitare, modernizare și dotare, iar la nivelul lucrărilor suntem, să zic așa, în proporție,  de 85 – 90% terminat. Mai avem foarte puțin, după care urmează și dotările, ca să putem încheia proiectul. Se lucrează, de asemenea, la școala nouă Rusca, adică la Școala cu clasele I-VIII Rusca Teregova, unde avem tot reabilitare, modernizare și dotare. Așteptăm să se finalizeze cea de-a treia licitație, pentru Liceul Tehnologic  «Sf. Dimitrie» Teregova – nivel liceal. Aici suntem în faza de evaluare a ofertanților.”, a declarat Maria Damian, primarul comunei Teregova.

Și școala veche din Teregova, dedicată elevilor din ciclul primar, va intra în reabilitare, primăria urmând să scoată la licitație pe SICAP serviciile pentru execuția lucrărilor. „Urmează să scoatem și această lucrare pe SICAP, în momentul în care încheiem cea de-a treia licitație, pentru că fiind foarte multe, chiar nu reușim să facem față.”, a adăugat Maria Damian.

Finanțarea lucrărilor se face pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, după cum urmează: Școala cu clasele I-VIII Teregova – 4.222.399,99 de lei, Școala I-VIII Rusca Teregova – 2.685.364,26 de lei, Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova – 5.471.610,53 de lei și Școala cu clasele I-IV Teregova – 3.952.090,87 de lei.