Caransebeșenii nu vor piste de biciclete. Totuși, primarul îi îndeamnă la un stil de viață sănătos!

Caransebeșenii au reacționat la articolul publicat de Express de Banat cu privire la realizarea unor piste de biciclete în municipiul de pe Timiș și Sebeș, la fel ca în țările civilizate, precum Olanda, pe care primarul Felix Borcean a vizitat-o recent.

Gugulanii spun că mai întâi trebuie rezolvată problema străzilor în oraș, care la ora actuală sunt un dezastru, din cauza lucrărilor de introducere a rețelei de apă și canal și după aceea să se vorbească de piste de biciclete. „Aceste proiecte sunt foarte bune, dar până la piste de bicicleta, noi în Teiuș așteptăm să termine canalizarea și apa să asfalteze străzile, să nu mai vrem bande de drogați și adolescenți băuți la amfiteatru…sa avem curățenie în Teiuș…nu spoiala ce a fost pana acuma… Am încredere ca va avea discernământ pentru a-și ordona prioritățile în folosul cetățenilor, nu al propriei imagini de edil…am avut acest personaj și am văzut cum este. Bafta pentru proiecte în interesul omului, nu a etichetei…pista de atletism este o promisiune…suntem un reper în atletismul internațional, prin atleții Caransebeșului, iar copiii noștri se antrenează în noroaie de zgura sau beton…cineva care sa urmărească întreținerea wc-urilor din Parcul Copiilor…erau niște bombe de infecție, până mai ieri, în mijlocul copiilor…pistele de biciclete sunt bune, necesare, dar mai ales între localități, nu neapărat printr-un oraș mic și înghesuit ca al nostru…sa fim serioși, pentru a avea piste de bicicleta ca în Olanda, avem nevoie de o educație civică precum acolo…restul este vorba fără rost și pierdere de vreme… Cu respect, Cristian Brecica”.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Caransebeș vrea piste de biciclete ca în Olanda

În replică primarul Felix Borcean a dorit să răspundă celor care pun întrebări și sesizează anumite probleme în municipiul Caransebeș. „Vă asigur că nu vor fi piste de biciclete înainte de a fi reparate drumurile. Dar cred, de asemenea, că orașul este sufocat de mașini în condițiile în care distanțele de parcurs nu sunt foarte mari, iar pistele de biciclete ar reprezenta o soluție de decongestionare a traficului. Mersul pe bicicletă e o soluție ieftină și, mai ales, sănătoasă”, a menționat Felix Borcean.